Az informatika érettségi mennyire nehéz? Az a helyzet hogy nem tudom milyen FAKT-ra menjek, nem tudom miből fogok érettségizni. Az informatikára gondoltam, de akkor külön el kéne járnom programozás tanfolyamra? Mennyire nehéz?
Emelt érettségin van programozás, tehát ha a fakultáció az emelt érettségire készít fel, akkor tanítanak programozást is. Középszinten viszont nincs.
A középszintűt kettesre nagyon könnyű megcsinálni, ötösre viszont nehéz. A rutinon kívül odafigyelére, jó szövegértésre van szükség, hogy ne hagyj ki semmit, és pontosan azt csináld, amit a szöveg kér, ne értelmezd félre. És persze előtte azt a rutint is meg kell szerezni. Az emelt érettségi annak nem nehéz, akinek van affinitása a programozás és az adatbáziskezelés logikájához. A rutin persze itt is fontos, de ha még fakt. választás előtt állsz, akkor még nem késő megszerezni a rutint sok gyakorlással.
Érettségiztem belőle és szerintem nehéz volt. Az "irásbeli" azaz a gyakorlati rész nagyon sok volt a kevés időhöz viszonyítva, nagyon kellett kapkodni.
A szóbeli is rengeteg volt, és nem volt hozzá tankönyv... Úgy kellett összevadászni a tételeket.
De ez már nem most volt - 10 éve. Azóta lehet normálisabb lett, szerintem nézd meg az elmúlt években milyen feladatlapok voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!