Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehet megoldani, hogy...

Hogyan lehet megoldani, hogy mindkettőre járjak? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Gimnáziumba járok, 12.leszek(Pécs).

Szeretnék cukrász lenni, és hallottam, h vannak különböző OKJ-s képzések, ami 23 éves kor alatt ingyenes, ha nincs szakmám, vagy OKJ-sem. El tudok menni így, a hétvégéken egy ilyen tanfolyamra? Nem az időre gondolok, hiszen nyilvánvaló, h nehéz lesz összeegyeztetni, hanem az anyagiakra. Ingyenes lesz?

2010. júl. 27. 12:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Hétvégén biztosan nem,mert ezek a ntafolymaok is nappali rendszerűek általában. Egyénbként meg nem olcsó,mert lehet ingyen vna qz elmélet,de kell gyakghely isés az sincs ingyen.
2010. júl. 27. 12:34
 2/10 A kérdező kommentje:
szóval akkor nem is ingyen van? akkor sokan h csinálták ingyen? én úgy tudtam, h a suli keres gyak.helyet is
2010. júl. 27. 12:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Vannak iskolák,melyke szerződében álnak gykheylkekkel.. ot nem neked vgayis a szüleidnek kell inétzni.. illeve van ahol neked. De miért nem érettségizel le és mész utána cukráésznak. akor is ingyen vna mivel az első szakmád lesz.
2010. júl. 27. 13:32
 4/10 anonim ***** válasza:

vannak esti, vagy levelezo kepzesek, azok is ingyenesek, es hetvegen lehet suliba jarni.

en meg ilyet nem is hallottam, hogy okj-s kepzes gyakorlataert vki fizet. meg a munkaado orulhetne, hogy ingyen van egy segitsege...szerintem lehet, olyat talalni, ahol nem kell fizetni.

2010. júl. 27. 16:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy a gyak. hely nincs ingyen? Ez hülyeség. Fizetni kell érte, vagy mi?

Felhívsz néhány helyet, hogy felvennének-e téged gyakornoknak, valószínűleg simán bejutsz egy céghez, bár fizetést szinte biztosan nem kapsz. Ha egyedül nem találsz gyak. helyet, a suliban biztos segítenek.

És nem kerül ez neked pénzbe.

2010. júl. 27. 21:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Pedig nincs ingyen nézz utána. Ha nem a tnauló fizet akkor az iskola valamiylen módon.
2010. júl. 27. 21:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Képzeld, voltam szakmai gyakorlaton és ingyenes volt. Egy fillért nem kell érte fizetni. Te fizetsz, hogy gyakorlatozhass? Ugyan már...

Kivéve, ha valaki fősulira jár költségtérítésesre, na akkor a(amelyik szakon van) 7. szakon is fizetni kell a tandíjat elvileg, hiába csak gyakorlat az egész félév.

2010. júl. 27. 21:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Ja, és nem az iskola fizetett.

Felhívtam egy céget, mondtam, hogy mi a helyzet, mondták, hogy oké, mehetek, 20 perc múlva odaértem egy személyes megbeszélésre, pár nap múlva kezdtem is. A suliból vittem papírt és kész. Valószínűleg az ideiglenes főnöknőm senkivel se beszélt a suliból. Nekem megvolt a papírom az x órás gyakorlatról, nekik volt egy ingyen munkaerőjük egy kis időre, mindenki jól járt.

2010. júl. 27. 21:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Már bocs de egy cukrász nem néhány órát tölt egy gyakheylmn hanem heteket illetve a képzési idehjének kb a felét.. ott van a vele járó anyag és más költség azt gondolod ingyé adják?
2010. júl. 27. 21:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Aha, biztos nem órákat...Szerintem meg meg van határozva órában is.
2010. júl. 27. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!