Hogyan lehet megoldani, hogy mindkettőre járjak? Létezik ilyen?
Gimnáziumba járok, 12.leszek(Pécs).
Szeretnék cukrász lenni, és hallottam, h vannak különböző OKJ-s képzések, ami 23 éves kor alatt ingyenes, ha nincs szakmám, vagy OKJ-sem. El tudok menni így, a hétvégéken egy ilyen tanfolyamra? Nem az időre gondolok, hiszen nyilvánvaló, h nehéz lesz összeegyeztetni, hanem az anyagiakra. Ingyenes lesz?
vannak esti, vagy levelezo kepzesek, azok is ingyenesek, es hetvegen lehet suliba jarni.
en meg ilyet nem is hallottam, hogy okj-s kepzes gyakorlataert vki fizet. meg a munkaado orulhetne, hogy ingyen van egy segitsege...szerintem lehet, olyat talalni, ahol nem kell fizetni.
Mi az, hogy a gyak. hely nincs ingyen? Ez hülyeség. Fizetni kell érte, vagy mi?
Felhívsz néhány helyet, hogy felvennének-e téged gyakornoknak, valószínűleg simán bejutsz egy céghez, bár fizetést szinte biztosan nem kapsz. Ha egyedül nem találsz gyak. helyet, a suliban biztos segítenek.
És nem kerül ez neked pénzbe.
Képzeld, voltam szakmai gyakorlaton és ingyenes volt. Egy fillért nem kell érte fizetni. Te fizetsz, hogy gyakorlatozhass? Ugyan már...
Kivéve, ha valaki fősulira jár költségtérítésesre, na akkor a(amelyik szakon van) 7. szakon is fizetni kell a tandíjat elvileg, hiába csak gyakorlat az egész félév.
Ja, és nem az iskola fizetett.
Felhívtam egy céget, mondtam, hogy mi a helyzet, mondták, hogy oké, mehetek, 20 perc múlva odaértem egy személyes megbeszélésre, pár nap múlva kezdtem is. A suliból vittem papírt és kész. Valószínűleg az ideiglenes főnöknőm senkivel se beszélt a suliból. Nekem megvolt a papírom az x órás gyakorlatról, nekik volt egy ingyen munkaerőjük egy kis időre, mindenki jól járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!