Igaz, hogy ha valaki levelezőn végzi az egyetemet, akkor nem lehet gyakornok sehol?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy csak a nappali tagozatos hallgatók kereshetnek gyakornoki állást .2020. ápr. 13. 10:23
1/7 anonim válasza:
Biztosan nem szentírás, de tény, hogy a nappalisokat jobban preferálják.
2/7 A kérdező kommentje:
Értem , köszi !
2020. ápr. 13. 10:58
3/7 anonim válasza:
Én ilyenről még nem hallottam. Mondjuk levelező mellett én nem gyakoronoknak jelentkeztem, hanem főállásba. Lehet, ezért nem merült fel.
4/7 anonim válasza:
Bár hármas ilyenről még nem hallott, mindez azért van, mert a nappalis hallgatók rugalmasabbak, mobilisabbak, mint az esti/levelező hallgatók. Ezért a cégek jobban preferálják őket. Esti/levelező tagozatos hallgatónak jó eséllyel van már főállása, esetleg családja, gyereke, nehezebb beosztani, mobilizálni. Emellett ha esetleg státuszt akarnak adni neki, mondjuk diákmunkásként, levelezős hallgatóval azt nem tehetik meg.
5/7 anonim válasza:
Lehet találni gyakornoki munkát levelezsként is, de ha valaki levelezős annak oka van, mert valami miatt meg van kötve, ami miatt nem lehet ott az órákon. Ez lehet például sport, család bármi. Ezek mellett, plussz a tanulással nagy valószínűséggel nem tudnád olyan jól végezni a gyakorlati munkát, mint nappalisként. Ezért kevesebben mennek levelezősként gyakorlatra, és a cégek előnyben részesítik őket. Mindezek ellenére, ha te úgy érzed, hogy bírnád, és nincs vetélytársad az adott cégnél akkor felvehetnek simán.
6/7 anonim válasza:
Levelezősként vagyok gyakornok mérnök. Mondjuk a már meglévő munkahelyemen előlegezték meg nekem.
7/7 A kérdező kommentje:
Tehát jogilag nincs akadálya. Köszönöm a válaszokat !
2020. ápr. 13. 20:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!