Ha van 2 emelt érettségim és az egyik követelmény akkor a másik többletpont?
Figyelt kérdés
Gépészmérnöknek mennék tovább oda szükséges egy emelt érettségi ami jelen esetben nekem a szakmai ez mellé van egy angol emeltem, akkor az angolom az többletpont lesz?2020. ápr. 6. 20:36
1/6 anonim válasza:
Az angolért mérnök szakirányban NEM adnak sajnos többletpontot. A szakmaiért igen, ott kaphatsz plusz 50 pontot, ha olyan szakmai, amit a gépészmérnök szakon elfogadnak, és meglesz belőle a minimum 45 %-od.
2/6 A kérdező kommentje:
Csak sajna a szakmai meg követelmény ezért azt nem számítja többletpontnak.
Szóval akkor ezek szerint jobban megéri a jobban sikerült középszintű angolommal számolni a pontokat mint az emelt angollal
2020. ápr. 7. 07:29
3/6 A kérdező kommentje:
Esetleg arról tudsz valamit hogy miért vezettek ezt be mert nemrég mikor számoltam a pontokat akkor még beleszámított az angol mint tobbletpont
2020. ápr. 7. 07:42
4/6 anonim válasza:
Ajánlom a felvi.hu pontszámíto kalkulátorát. Miért ne érne pontot a szakmai emelt? HA van angolbl nyelvvizsgád, azért viszont adnak +28 pontot, a középfokú annyit ér.
5/6 anonim válasza:
Itt olvasd, értelmezd a 18. és 19. oldalt.
Még annyit, hogy ha az angol emelted 60% feletti, akkor az középszintű nyelvvizsgának számít, amire +28 pontot adnak.
6/6 anonim válasza:
ami követelmèny, és emelt, arra is kapsz többletpontot. ne pontozzatok le ténylg így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!