Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 3 éve,2017-ben érettségiztem....

3 éve,2017-ben érettségiztem. Azóta dolgozok, matematikát nagyon minimális szinten használom, viszont szeretnék egyetemre menni. Mennyi időre lenne vajon szükségem egy emelt matek érettségi felkészülésére?

Figyelt kérdés

A középszintű matek érettségim 73% lett, viszont már rengeteget felejtettem.

Hogyan lenne a legkönnyebb egyedül felkészülni egy emeltszintű matek érettségire, egyáltalán érdemes-e a matekot újraírnom, vagy inkább válasszak egy olyan tárgyat (pl. angol) amiből nagyon könnyen (felsőfokú nyelvvizsgám van) menne az emeltszintű érettségi?

Mérnökinformatikus szak érdekel a Debreceni Egyetemen és amiatt gondolkodtam a matekon, mivel ott amúgy is szükség van rá, mindenképpen át kell néznem és akkor már abból tennék egy emeltszintű érettségit.

2020. ápr. 6. 09:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ha megnézed a felvételi követelményeket a fizika/matek/informatika számít. Matekból kell mindenképpen egy közép vagy emelt szint és ha anno nem érettségiztél akkor fizikából vagy infóból is kell egy közép vagy emelt szint, illetve ha van valami ágazati/szakmai tárgyad a közül amit itt felsorolnak az is beleszámíthat.

Hiába tennél angol emelt szintű érettségit nem kapnál érte +50 pontot 45% felett sem mert nem felvételi követelmény. A 60% feletti eredmény esetén járna a nyelvvizsga pont. Nem kötelező az emelt ha a kalkulátorba beírod a jegyeidet meg a százalékot és megnézed az előző év pontjait és megvan akkor általában minimálisan változik +/-20 pont maximum (280 alá persze nem tud menni), illetve ha nincs fizika vagy infó érettségid vagy egyéb szakmai amit beszámítanak abbol viszont kell tenned.

2020. ápr. 6. 09:31
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Elfelejtettem írni, hogy informatikai szakmai érettségim van (középszintű)+ informatikai rendszergazda OKJ, valamint ebben is dolgozom.

Akkor ha jól értelmezem, nem szükséges a jelentkezéshez az emelt szintű érettségi amennyiben megvan a pontszám?

Bocsánt, csak érettségi óta semennyire sem követem a jelenlegi érettségi/egyetemi jelentkezés folyamatait.

2020. ápr. 6. 09:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem ha szükség lenne akkor írnak felül hogy az egyiket emelt szinten kell teljesíteni. Ide csak vagy kötőszó van írva. De ha pl megnyitsz a felviben egy orvosi egyetem követelményeit akkor latod is hogy jelzik hogy kell az emelt, csak hogy megnyugodj es lasd hogy hol is van ez ha lenne ilyen.
2020. ápr. 6. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!