Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kérhetem, hogy fősulin egyéni...

Kérhetem, hogy fősulin egyéni órarendet állítsanak össze nekem?

Figyelt kérdés
utazási nehézségek miatt.
2010. júl. 26. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
61%
Fősulin eleve te veszed föl a tárgyaidat és azokból élsz amiket meghirdetnek. Ha éppen úgy hirdetik meg, hogy neked nem jó akkor így jártál. A fősuli nem arról szól, hogy kinyaljuk egymás fenekét és a másik 1500 diákot vagy éppen tanárokat semmibe vesszük.
2010. júl. 26. 13:41
 2/10 A kérdező kommentje:

nem kell parasztnak lenni, ez csak egy kérdés volt, tudod ez egy ilyen oldal...azért kérdeztem, mert valahol olvastam ilyen. ha valamit nem tudsz, akkor nem kell segíteni. most fogom kezdeni és nem tudom, hogy az első félévben is magamnak állítom e össze?!

köszi szépen...lámaa

2010. júl. 26. 13:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Kérheted. A legrosszabb esetben nemet mondanak. Bár ha más is hasonló helyzetben van, nagyobb az esélyed.
2010. júl. 26. 13:51
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi. az a helyzet, hogy elég nagy a távolság a suli és a lakás között.
2010. júl. 26. 13:51
 5/10 anonim ***** válasza:

figyelj, teljesen magadnak állítod össze az óráidat a kredit rendszer miatt. Egyedül 2 megkötésed van. Az egyik, hogy van egy ilyen felmenéses rendszer, ami olyan mint pl középiskolában, hogy először a 9.-es matekot kell tanulnod és utána tanulhatod a 10.-est, mert kellenek az alapok. Ez az egyik amire figyelned kell, hogy nehogy olyat próbálj felvenni (a rendszer figyelmeztet is ere amúgy) amihez nincs "alapod". A másik dolog, hogy lehetőség szerint ne ütközzenek az óráid.

Direkt ezért találták ki a mintatantervet, hogy ha azt veszed fel akkor nem lesz ütközésed. Ettől el is térhetsz csak ugye nem ajánlott, főleg nem elsősként.

Az, hogy neked ott vki a főiskolán csinál csak neked egy külön órarendet... elég nehéz elképzelni. Neked kell úgyis magadnak igazítanod, ahogy neked jó.

2010. júl. 26. 14:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Azt persze mindenki kifelejti, hogy az adott órák helyszínre és időpontra megvannak hirdetve. Mondjuk előadásból egy, gyakorlatból pl. kettő vagy három, nem tudom, mások mit értenek egyén tanrenden, de nehogy úgy gondold, hogy majd a tanár külön órát tart Neked. Van három gyakorlat, és abból a háromból Te választasz egyet.
2010. júl. 26. 14:37
 7/10 A kérdező kommentje:

istenem...tudom, hogy nem nekem fog külön csinálni egy órarendet és ha úgy jó, akkor este 10kor tartja az órámat. csak kérdeztem, hogy valaki tudja e hogy miez, létezik e ilyen egyáltalán, mert az egyik ismerősöm így tanul...

btw köszi

2010. júl. 26. 17:49
 8/10 anonim ***** válasza:

minden suli más

nekünk elsőben (talán még másodikban is) felvették az óráinkat, úgyhogy nem lehetett válogatni, hogy kihez és mikor szeretnénk járni. Esetleg cserélni lehetett, ha volt, kivel.

Az egyéni tanrend lényege tulajdonképpen, hogy nem kell minden órán bent lenned, de be kell mutatni a tanároknak a félév elején, és megmondják, hogy azért cserébe, hogy nem jársz be az órákra milyen pluszt kell teljesítened (beadandó, prezentáció stb.).

Nekem vannak csoporttársaim, akik élsportolók, és megkapták az egyéni tanrendet, de pl. van olyan haverom is, aki 100 km-re lakik a sulitól, dolgozik és nem kapta meg az et-t, így minden héten le kellett jönnie bizonyos napokon, mert pár tanár nem engedte el az órákról.

egyébként a TO-n érdeklődj, hogy nálatok hogy zajlik, kit kell keresni stb., na meg a felsőbb éveseket, mert ők tudják, hogy melyik órákra felesleges bejárni, és lehet, hogy 2 napot kell majd suliban lenned egész héten, et nélkül is. Attól függ, hogy hova, milyen szakra jársz.

2010. júl. 27. 10:12
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen. igazából nekem is elég messze van a suli, minimum 2 óra. és ezért nem szeretnék mindennap bejárni. remélem sikerül intézni valamit. még a beíratkozás előtt telefonáljak nekik?
2010. júl. 27. 14:42
 10/10 anonim ***** válasza:
igen, szerintem minél előbb érdemes utánajárni
2010. aug. 2. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!