Milyen nehéz a biológia (Bsc) szak például a Debreceni Egyetemen?
Igen, ha odateszi magát. Nálunk voltak színkitűnők akik megbuktak. A felvételin túl már nem azt kell nézni hogy milyen átlaggal jöttél. Kémiából különösen jónak kell lenni és nem árt a fizika tudás sem (vagy egy jó segítő fizikából.) mert sok a biokémia.
Most érettségiztél vagy jövőre fogsz?
Tavaly érettségiztem és 299 pontom lett, nem vettek fel programtervezőre, se gazdasági infóra, se infókönyvtárosnak.
Most web-progi okj-son vagyok, csak az infó és a biosz érdekel (mind2-t szerettem/szeretem). Am az angolt szúrtam el 3-asra érettségin. Ezért kérdeztem, hogy lenne-e esélyem a benn maradásra.
Kémiából van első félévben ilyen ,,szintre hozó" tantárgy ami mindenkinek kötelező. (a szervetlen labor ezzel együtt van, mindent elmagyaráznak de katonai fegyelem van)Lényegében a gimis anyag részletesebben. A biokémia meg a szerves kémia már erre épül.
A fizika bajosabb, abból engem is meghúztak, úgy az évfolyam 70 %-ával együtt. De vannak akik megcsinálták, tehát megcsinálható csak mi voltunk túl kevesek hozzá. Meg a tanár sem egy jótündér, (és ezt nem azért mondom mert diákszemmel mindig a tanár a hibás. )
I. félév:
Európa uniós ismeretek
Biomatek
Bevezetés a kémiába (elmélet és labor)
Bevezetés a fizikába (elmélet és gyak)
Környezettani alapismeretek
Bevezetés a biológiába
Növénytan elmélet (rendszertan és szervezettan külön)
Növénytan gyakorlat (rendszertan és szervezettan külön)
Ökológia alapjai
Hidrobiológia
2. félévben választhatsz szakirányt. Van:
Molekuláris biológia
Biosztanár
Genetika-növénybiológia-biotechnológia
Ökológus
Én molekuláris vagyok, az én második félévem:
Bioanalitika
Földtan alapjai
A biológia kémiai alapjai (elmélet és labor)
állattan elmélet (rendszertan és anatómia külön)
állattan gyakorlat (rendszertan és anatómia külön)
Biokémia
Genetika I. (elmélet és gyak)
Ált. mikrobiosz és mikológia (mikológiából van elm. és gyak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!