Hogyan működnek pontosan az államilag finanszírozott félévek?
Szeptemberben leszek másodéves egy ba-szakon, szeretnék elkezdeni egy másik ba-szakot is 2011. szeptemberében. Ha jól tudom, ez esetben az első szakom végére (amikor befejezem, vagyis 6 félév után) a másik szakom miatt már nem 6 államilag finanszírozott félévem marad, hanem csak 4, amit majd a mesterképzésben használhatok ki, mivel a második ba-szakomért fizetnem kell a 3. félévtől.
Ha az első szakom 5. félévében (vagyis a második szakom 1. félévében) elnyernék egy ösztöndíjat, emiatt halasztanom kéne rögtön a második szakom 1. félévét, mi történik az államilag finanszírozott félévekkel? Nem lehetséges, hogy ebben az esetben meghosszabbodjon 1 vagy 2 félévvel az áll. fin. féléveim száma (mert valamilyen esetben lehetséges, csak nem tudom, mikor)? És ha igen, ezt kérvényezni kell, vagy automatikus?
Csak azért kérdezem, mert szeretnék erasmusra pályázni, viszont akkor a második szakomat rögtön halasztással kell kezdenem, de attól függetlenül, hogy halasztok, be vagyok iratkozva, ergó levonnak egy félévet. Ha viszont alapból költségtérítésesre jelentkezek, akkor kell fizetnem a tandíjat abban a félévben, amikor halasztok?
Vagy jobban járnék, ha majd a mostani képzésemhez tartozó mesterszak folyamán pályáznák erasmusra? És elvileg befejezhetem 4 félév alatt, nem kéne meghosszabbítani 1 félévvel, mert akkor már ott is fizetnem kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!