Milyen az esti gimi?
Köszi, ha elolvasod!
Sziasztok! 9.-es vagyok egy viszonylag jó gimnáziumban. Viszont az a helyzet, hogy finoman fogalmazva, nem érzem túl jól magam az iskolában. Egyszerűen utálom. Az is közrejátszhat, hogy a legjobb barátnőmmel külön gimnáziumba kerültünk, ezért egy kicsit magányosnak is érzem magam. Vannak barátaim, baráti társaságom, viszont sokszor ülök egyedül órákon, mert nekem kvázi nem "jutott" "legjobb" barátnő, mivel páratlanul vagyunk. Most is például már január óta azon sírok minden este, hogy osztálykiránduláson valószínűleg egyedül fogok ülni a buszon. Kérlek ne írjátok azt, hogy ez egyszerű kamaszhiszti. Én tavaly, meg szinte általánosban egész felsőosztályban az a " nem érdekel" típus voltam. Viszont ott találtam meg a legjobb barátaimat is, tehát ott ezzel nem volt gond. Csak ugye szétszóródtunk a felvételi miatt, de kapcsolatot tartjuk. Viszont az utóbbi időben eljutottam most már arra a pontra, hogy minden este sírok konkrétan, az iskola, meg úgy az egész minden miatt. Sose voltam ennyire érzékeny, de szörnyű rossz érzés. Múltkor meséltem anyának, hogy bárhová szívesebben elmennék dolgozni, minthogy a gimnáziumba vissza kelljen mennem. És ezt halál komolyan gondolom. Anya nem engedi, hogy magántanuló legyek, de az túlzás is lenne emiatt. (Mondjuk heti rendszerességgel, versenyszerűen sportolok, de az nem lenne elég indok.) Ezért arra gondoltam, hogy az esti gimnáziumot felvetném ötletnek a szüleimnek, és mellette dolgoznék. Az lenne a kérdésem, hogy mit kell tudni az esti gimnáziumokról? Nyílván az alapokkal tisztában vagyok, de ha valaki egy kicsit jobban felvilágosítana, azt megköszönném. :D szeretnék egyetemre menni majd érettségi után. De hogy van ez az esti gimnázium? Ott pl vannak így kifejezett osztályok/osztályközösségek? Mit kell tudni úgy összességében az esti gimnáziumról? Aki esetleg váltott: megérte oda menni? Szereted?
Egyébként az nappali tagozatos iskolaváltás nem opció, szóval azt ne írjátok. Köszi :D
Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdés, de remélem tudok segíteni.
9.-es vagyok. Én is hasonló helyzetben vagyok, mint te az általános iskolában ahova jártam jóban voltam mindenkivel, olyan barátságok alakultak ki köztem és pár volt osztálytársam között, amit sose fogok elfelejteni. Ezért hidegzuhanyként ért a tény, hogy itt nem tudtam beilleszkedni, nem lett legjobb barátnőm, nem mindig volt padtársam. Van két legjobb barátnőm, de ők másik osztályba járnak, egész nap alig találkozunk. Rengetegszer megfordult a fejemben az iskolaváltás, még az is, hogy magántanuló legyek. Bevallom az esti tagozaton sosem gondolkoztam, de a bátyám barátnője is esti tagozaton végezte el a gimi utolsó két évét és ettől szerintem egyáltalán nem lett kevesebb lehet, hogy kicsit kevesebb ismeretet szerzett, de ahhoz amit ő dolgozik teljesen megfelelt az esti képzés. Szerintetem attól függ, hogy mi szeretnél lenni a jövőben, ha a sporttal szeretnél foglalkozni, akkor szerintem az esti gimi jó lesz neked, mert több időd marad rá is meg magadra is, de ha orvos akarsz lenni, vagy valamilyen olyan munkát szeretnél, amihez komolyabban kell tanulni, akkor lehet, hogy maradnod kellene a az iskolában, ahol most tanulsz vagy váltani egy másikra.
De az első és legfontosabb, hogy boldog legyél ott, ahol vagy és ha a boldogsághoz esti gimnázium kell, akkor menj esti gimnáziumba.
Utolsó vagyok.
Azt lehagytam, hogy ha eléggé elszánt vagy és eléggé akarod, akkor szerintem menni fog az esti gimi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!