Levelező tagozaton lévő egyetemistákhoz szól a kérdésem. Mennyi szabadidőtök van egyetem és munka mellett?
Úgy értem, hogy a legtöbb levelező tagozat úgy működik, hogy hétfőtől péntekig dolgoznak, majd péntek délután és szombaton volt az egyetemi tanítás.
Mennyi szabadidő van így a pihenésre, családotokra?
Ez gondolom szaktól is függ. Na meg attól, kell-e esetleg valamire szorgalmi időszakon kívül rágyúrnod. Illetve attól is, milyen könnyen tanulsz.
Én gépészmérnöknek tanulok. Ha nem kell a tervező progit nulláról megtanulnod, és megvan a nyelvvizsgád is, akkor a félévek között szabad vagy. Ha még ezekkel is foglalkoznod kell, az elviheti.
Időszakok:
Őszi félév szeptember elején kezdődik, kb december második hetéig a szorgalmi időszak, utána január közepéig vizsgaidőszak.
Tavaszi félév február elejétől, a szorgalmi időszak kb. május második hetéig (idén május 9), utána június közepéig vizsgaidőszak.
Én este hatra érek haza a munkából. Az első két félévben minden este tanultam 10-11-ig, azóta csak a negyedik héttől kb.
A vasárnap délelőttön elmegy a házimunkákra, utána beadandók, tanulás.
Szabadidőm nincs, max félévente egyszer bevállalok valami családi összejövetelt.
Én a gazdaság karon gondolkodtam. Sajnos lecsúsztam a február 15.-ig tartó jelentkezésről, keresztfélévesre pesig nem szeretnék jelentkezni. Maradt az, hogy csinálok még egy OKJ-s szakmát (jelenleg is ezt csinálom), aztán nem hagyom ki a lehetőséget.
Vagy a másik eset, hogy jobb esetben nyárra meg lesz a szakmám, és munka mellett csinálnám a levelezőit gazdaság karon. Így tudnám fizetni.
Ahogy leírtad elég húzósnak hangzik. Én is attól félek, hogy egy maroknyi szabadidőm se lesz ezek alatt.
Nem mindenhol van penteken es szombaton tanitas. En annyira rosszul jartam msc levelezo szakon debreceni egyetemen havonta 1 het van. Ezt a munkahelyem nem tamogatta es kirugtak. Most februarban 2 hetet is menni kellett.
Nezd meg a mostani orarendet annak a szaknak ami tetszik. Ez alapjan dontsd el. En lenyegesen kevesebbett tanulok es keszok mint alapszakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!