Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez a feladat akkor most hogy...

Ez a feladat akkor most hogy is van? Jól csináltam? Mit nevezzék meg megoldásnak?

Figyelt kérdés
[link]
2020. márc. 1. 20:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Odáig jó, hogy 0=0, hogy az utána rész mi alapján került oda, azt nem nagyon értem.

Mivel 0=0 minden körülmények között igaz, ezért elmondhatjuk, hogy az egyenlet értelmezési tartományának minden eleme igazzá fogja tenni az eredeti egyenletet. Tehát az egyenlet megoldáshalmaza az x>0 halmaz. Illetve csak lenne, hogyha nem vétettél volna még egy hibát. Kíváncsi vagyok, hogy észreveszed-e, hol van.

2020. márc. 1. 22:14
 2/6 A kérdező kommentje:

X nem egyenlő eggyel ?

Nekem a megoldó lapon a megoldás halmaz 0<x<_ 4 -gyel a megoldás.. de ez nem értem, hogy jöhet ki

2020. márc. 1. 23:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Bocsi, már írni sem tudok normálisan.
2020. márc. 1. 23:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

De, x egyenlő 1-gyel, de nem csak azzal. A 0=0 után nem az jön, amit írtál, hanem az, hogy megállapítod, hogy ez egy azonosság.

Az elején írtál egy kikötést, abból jön ki, hogy x>0, ezt az értelmezési tartomány szerint csináltad. De meg kell csinálnod az értékkészlet szerinti kikötést, amire az jön ki, hogy x<=4, és így fog kijönni a 0<x<=4 megoldási halmaz.

A számításodban egyébként ott a hiba, hogy négyzetre emeltél, a négyzetre emelés pedig nem ekvivalens művelet. Ha az y helyére beírod mondjuk a 3-at, akkor megérted, hogy mire gondolok.

2020. márc. 2. 00:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Az értékkészletnél : x+4 >_ 0 -át vizsgálom ??
2020. márc. 2. 07:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Inkább arra, hogy 2-log(2)[x]>=0, de a log(2)[4/x]>=0-ra is megteheted.

Ez azért van, mert a bal oldal értékkészlete a nemnegatív valós számok halmaza, így a jobb oldalnak is ez kell, hogy legyen az értékkészlete.

2020. márc. 2. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!