Mit vigyek, képzőművészeti suliba felvételire (grafikus, divattervező)? És miket kérdeznek szóbelin?
Figyelt kérdés
Azt írták minimum, 2 bármilyen technikával készült rajzot/festményt vigyek. Milyen szokás vinni, mi az amit értékelnek pl egy portré vagy esetleg egy tájkép? Animékből részletek is vannak festve itthon de azt nem merem vinni:/
A másik kérdésem hogy ilyenkor miket kérdeznek szóbelin? Esetleg művtörivel kapcsolatos dolgokat?
2020. febr. 21. 21:14
1/3 Subaruky válasza:
Szia,én is most megyek majd felvételizni, szerintem olyan rajzokat vigyél amikre büszke vagy. Meg persze amik a sajátaid, nemtudom mennyire díjaznák az animés rajzokat (mellesleg én is rajzoltam egy párat de szerintem nem viszem el őket 😅) a szóbeliről még én se tudok semmit de elvileg inkább rólad kérdeznek minthogy művészet történelemről. Remélem segítettem valamit 😁
2/3 anonim válasza:
Animét ne! Csendêlet, forgástestek, portré, egészalakos kép, hogy lássák, nem a nulláról indulsz. Lehet illusztráció vershez vagy ismert történethez, külső-belső tér. A kétféle technika alatt leginkább a monokróm tanulmányt, grafit, szén, valamint valami mást, például hidegtűkarc, rézkarc, linó, vízfestmény. Az mindig jó, ha a szakhoz kapcsolódó munkáid is vannak, ha grafikára jelentkezel, például arculatterv, divattervezőhöz ruhatervek. Ha a munkád digitális, mindenképpen legyen kinyomtatva, paszpartuzva (nem keretezve). Több helyeb kérik, hogy a neved ne látszódjon, mert úgyis számot kapsz majd.
3/3 anonim válasza:
A szóbeli nemcsak művtöri, hanem kortárs művészetek, hogy mennyire vagy jártas abban, amit tanulni szereznél. Ahogy egy volt tanárom fogalmazott, már a felvételire úgy kell menni, hogy legyen egy minimális fogalmad. Valószínűleg lesz majd műelemzés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!