Szent István Egyetem élelmiszermérnöki képzéséről mik a véleményetek?
Figyelt kérdés
Akik oda járnak, hogy látják, perspektivikus diplomát ad? Az egyetem milyen fakultatív lehetőségeket nyújt? Közösség milyen?2020. febr. 16. 15:10
1/6 anonim válasza:
Közösség átlagos, a suli nem töri szét magát, hogy gyakhelyet segítsen találni, az elhelyezkedés meg vicc, ha nem Budapesten élsz és nem vagy hajlandó 3 órát utazni naponta. Jah, bocs, persze, szuper, tanuld csak!
2/6 anonim válasza:
Alapvetően a mérnöki szakok közül a gépész,villamos meg az it-s mérnökök azok akik normális munkaidőben jó fizetést kapnak.
Többi mérnöki szak esetében erősen elgondolkoznék a választáson.
3/6 anonim válasza:
Az élelmiszermérnöki képzések között a SZIE képzése valószínűleg az országban a legjobb, a tanárok magasan képzettek. A gond inkább abban van, hogy élelmiszermérnökként nehéz elhelyezkedni és a fizetés sem túl magas. Nagyjából fele annyi állásüresedés van évente, mint amennyien ugyanennyi idő alatt végeznek ezen a szakon az országban. Arra számíthatsz, hogy végzés után nem válogathatsz és oda kell költöznöd, ahol kapsz munkát, vagy pedig el kell hagynod a pályát, esetleg magánvállalkozóként valamilyen termelő kisüzemet indíthatsz (amihez persze sok pénz kell és kockázatos).
4/6 A kérdező kommentje:
Ti itt végeztetek? Most hol dolgoztok?
2020. febr. 23. 14:21
5/6 anonim válasza:
Én ténylegesen ide járok, és nagyon szeretem, hasznosnak érzem amit tanulok. Nehéz, de megéri. És a SZIE-n nagyon jó lehetőségek vannak, hogy plusz tudást szerezz, például ott a szakkoli, ahol rendszeresen járunk gyárlátogatásra is. Ha rendesen csinálod a tanulmányaidat, és beleteszel egy kis plusz munkát pl a szakkolival, az nagy előnyt jelent. Én nem félek attól, hogy ne találnék munkát, mert a felsőbbéveseken sem ezt látom. :)
6/6 anonim válasza:
Nem a találáson van a hangsúly, mert találsz, csak a mérnök szakma fizetési alsó sávjában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!