Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Újra szeretnék érettségizni...

Újra szeretnék érettségizni hogy jövőre felvegyenek az egyetemre, szerintetek lehetséges?

Figyelt kérdés
Szerintetek az október-novemberi pótérettségire feltudok készülni kettő tantárgyból, ha naponta 2 órát szánok rá,vagy inkább csak 1-re készüljek fel, sajnos nem vagyok az a nagyon okos eszű hogy átolvasom és már tudom is.Jövőre szeretném elkezdeni az egyetemet, akkor szintén pótérettségizek, csak akkor 1 emeltből, és egy simából, de azt viszont már pótérettségi után tanulnám egyből. Idén úgygondoltam hogy történelemből, és matekból szeretnék újraérettségizni, csak nem tudom hogy elég-e oda napi 2óra, sajnos többet nem tudok vele foglalkozni mert dolgozok. Szinte mindegyikből 2-es lettem, kivéve Angol-infó, azokból 5-s. Legalább szeretnék egy 4-est elvárni a javítástól. Az már elég lehet nem egy könnyebb szak bejutásához?

2020. febr. 13. 08:58
 1/3 anonim ***** válasza:
54%
Az őszi érettségik általában nehezebbek ! Nem a négyes szint a lényeg hanem a % ! Az egyetemi egy vagy két emelt kötelező ! Csak az egyetem által előírt kötelező tárgyakból érdemes újra érettségizni a többit hiába javítod az nem számít ! Ha olyan egyetemre mész ahol angolt és infót is elfogadnak Pl emelt info közép angol akkor érdemes mindkettőből emelt mert az + 100 pont !!
2020. febr. 13. 09:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy babona. Az őszi érettségi (ami nem pótérettségi) semmivel sem nehezebb, pont ugyanabból a feladatbankból sorsolják a feladatlapokat.

Annyi nehézség van, hogy idegen tanárok előtt kell vizsgázni.

Illetve mivel sok gyenge tanuló megy ilyenkor javítóvizsgára, akiknek eleve nehéz minden érettségi, ezért buktak meg, érthetően megy a vernyákolás. De ettől még nem nehezebb.

2020. febr. 13. 10:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Az emeltet mindig idegen tanárok előtt teszed ha olyan tanár van a bizottságban aki az iskoládban tanított akkor másik bizottsághoz sorolnak !!!
2020. febr. 13. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!