Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van olyan EGY éves közgazdaság...

Van olyan EGY éves közgazdasági szak ami többletpontot ér?

Figyelt kérdés
2010. júl. 23. 14:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen szak? Érettségist nem fogadnak el. Esetleg OKJ, de nem közép, hanem FELSŐFOKÚ!
2010. júl. 23. 14:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Nincs, a többletpontos OKJ-k ált. két-három évesek.
2010. júl. 23. 14:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Kettő darab van, ami a gazdasági képzésekhez pluszpontot ad: protokoll ügyintéző (54 812 02 0010 54 01) és utazásügyintéző (54 812 02 0010 54 02).

2010. júl. 23. 17:45
 4/9 A kérdező kommentje:
a felvi.hu-n a Pontszámító kalkulátornál megnéztem az okj-s szakképzések hozzáadásánál,hogy szerepel-e vmelyik szak de egyiket se találtam :(
2010. júl. 23. 18:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Talán mert egyéves képzésért nem jár pluszpont.
2010. júl. 24. 19:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsónak: jár, attól még, hogy nem tudsz róla. Ez a kettő van, amit fentebb már írtam. Az 54 és 55 számokkal kezdődő OKJ-s képzések érnek pluszpontot.

Kérdezőnek: rossz helyen nézted: a vendéglátás-idegenforgalom fül alatt szerepel az OKJ-k között.

2010. júl. 25. 11:24
 7/9 A kérdező kommentje:
valóban mind kettő szak többltpontot ér, de nem a gazdasági képzésekben,hanem az idegenforgalomban :(
2010. júl. 25. 13:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Kedves 11:24-es. Hidd már el... :D Gazdasági nincs egy éves. Ilyen körben benne vagyok eléggé, szóval csak tudom. :P
2010. júl. 25. 13:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Megnéztem: pontszámító kalkulátor az ELTE alkalmazott közgazdaságtan képzésben is többletpontot ér (konkrétan protokoll ügyintézőt néztem). Nem csak idegenforgalomra vonatkozik, maga az OKJ tartozik ebbe a szakmacsoportba, ami nem egyenlő a bolognás képzések besorolásával.

Bizonyíték:

[link] (itt egy egyszerű kereséssel meg lehet találni a képzést, amit lentebb linkeltem, azt fogjátok látni)

Le is fényképeztem, hogy lássátok:

[link]

[link]

És mivel a gazdaságtudományok képzési terület alatt szereplő szakokra jelent többletpontot mindkét OKJ, így minden gazdasági jellegű képzésre meg lehet kapni. Gazdasági jellegű képzések: [link]

Ha még most sem hiszitek, nézzétek meg a felvis pontszámító kalkulátort. Beírjátok az adataitokat, felveszitek az OKJ-s képzést (persze a két, általam leírt képzés egyikét), majd megnézitek mit ad ki egy bármilyen a gazdaságtudományok képzési területbe tartozó képzésnél.

2010. júl. 26. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!