Van olyan EGY éves közgazdasági szak ami többletpontot ér?
Szia!
Kettő darab van, ami a gazdasági képzésekhez pluszpontot ad: protokoll ügyintéző (54 812 02 0010 54 01) és utazásügyintéző (54 812 02 0010 54 02).
Utolsónak: jár, attól még, hogy nem tudsz róla. Ez a kettő van, amit fentebb már írtam. Az 54 és 55 számokkal kezdődő OKJ-s képzések érnek pluszpontot.
Kérdezőnek: rossz helyen nézted: a vendéglátás-idegenforgalom fül alatt szerepel az OKJ-k között.
Megnéztem: pontszámító kalkulátor az ELTE alkalmazott közgazdaságtan képzésben is többletpontot ér (konkrétan protokoll ügyintézőt néztem). Nem csak idegenforgalomra vonatkozik, maga az OKJ tartozik ebbe a szakmacsoportba, ami nem egyenlő a bolognás képzések besorolásával.
Bizonyíték:
[link] (itt egy egyszerű kereséssel meg lehet találni a képzést, amit lentebb linkeltem, azt fogjátok látni)
Le is fényképeztem, hogy lássátok:
És mivel a gazdaságtudományok képzési terület alatt szereplő szakokra jelent többletpontot mindkét OKJ, így minden gazdasági jellegű képzésre meg lehet kapni. Gazdasági jellegű képzések: [link]
Ha még most sem hiszitek, nézzétek meg a felvis pontszámító kalkulátort. Beírjátok az adataitokat, felveszitek az OKJ-s képzést (persze a két, általam leírt képzés egyikét), majd megnézitek mit ad ki egy bármilyen a gazdaságtudományok képzési területbe tartozó képzésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!