Hol tanuljak tovább? .

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, még 2 évem van a középiskolából, nincs ötletem, hogy hol tanuljak tovább. Imádom a biológiát, emelt szintek fogok érettségizni, és lehet kémiából is érettségizek, csak középszinten. Fizikát, matekot utálom, szóval ahol keményen kérik ezt a két tárgyat, inkább elkerülném. Sorolnátok olyan szakokat, ahol a biosz és kémia kell, és el tudok vele helyezkedni? Ja, és az elég, ha német középszintű C típusú nyelvvizsgám van, vagy mindenhol alap az angol?
2010. júl. 23. 14:14
 1/8 anonim ***** válasza:
A legkézenfekvőbb válasz az orvosi, de persze ahhoz nem árt egy jó adag hivatástudat, szóval gondold végig, bár még van két éved.
2010. júl. 23. 14:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Én biológiával (emelt) és kémiával most orvosira nyertem felvételt, viszont ott kérik a fizikát is (elvileg nem olyan durván, de akkor is). Esetleg biológia, vagy kémia szak? Bár az a baj, hogy ezek azért egy kis mértékben mindenképpen összefüggnek a fizikával :S
2010. júl. 23. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:
BME- vegyészmérnök, biomérnök, vagy talán van vmilyen környezetmérnöki szak is. A barátom vegyészmérnökin tanul, ott inkább a kémia sok, matek van de csak 1 félév. A biomérnöki hasonló. Remélem segítettem :)
2010. júl. 23. 14:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Orvosi:) Van egy kis fizika, de szerintem simán túlélhető.

Biosz meg kémie szakon szerintem több van. De tény, hogy ehhez érdeklődés meg hivatástudat is kell:D

2010. júl. 23. 15:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat(:
2010. júl. 23. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem bárhová is mégy, ha kell biosz/kémia, akkor legalább kis mértékben kell matek/fizika is.
2010. júl. 23. 21:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha érdekelnek a tárgyak, én meg tudom nézni, hogy mik lesznek/voltak az én sulimban (etr-ben), csak írj szakot. Eltére járok, úgyhogy azokat tudom megnézni, amik ott vannak:)
2010. júl. 23. 21:50
 8/8 anonim ***** válasza:
És igen, van matek és fizika is az elte biológia szakján.
2010. júl. 23. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!