Gazdinfó vagy műszaki menedzser?
Nem említhető egy lapon a két szak. A műszaki menedzser az olyan amikor két szék közé ülsz. Esetleg mesterképzésnek elmegy ha van egy jó BSc-d, bár talán még annak se.
Műszaki menedzser diploma egyáltalán nem megbecsült, a fizetés is alja a többi gazdasági vagy bármely műszaki képzéshez viszonyítva. Az elhelyezkedés pedig elég nehézkes, főleg ha nem pesti vagy.
Ha érdekel a gazdaságinformatika, akkor kérdés nélkül azt ajánlom. Az egyik legtöbbet érő diploma manapság a másik két IT szak után/mellett.
Kedves kettes válaszoló!
Talán elvégezted a szakot, hogy ennyire tudod? Én műszaki menedzserként végeztem, egyetem vége felé már főállásban dolgoztam, majd pedig fejvadász cégen keresztül kerültem a jelenlegi munkahelyemhez...mérnöki munkát végzek. Egyik csoporttársam sem panaszkodhat, mindenki jól fizető munkahelyen van.
Kérdező: az egyetemi éveid alatt szerzett tudásod csak egy alap, menedzserként lesz rálátásod több területre is. Ami igazán lényeges, a gyakorlat, az úgyis a munkavégzés alatt tapad rád. Szerintem ez csak előny, mintsem hátrány...
Az valóban igaz, hogy nem lehet egy lapon említeni a gazdinfóval, de ez olyan mintha a turizmust akarnád a joggal párosítani..nem sok értelme van. Mindkét szaknak megvan a maga előnye-hátránya, én csak a műszaki menedzseriről tudok nyilatkozni. Könnyebb mint egy gépészmérnöki szak, viszont én sosem éreztem hogy hátrányban lennék mert menedzserit végeztem, ugyan úgy felvettek egy gépészmérnöki posztra.
Ja, én nő vagyok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!