Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Létezik ilyen iskola? Fontos!

Létezik ilyen iskola? Fontos!

Figyelt kérdés
Sziasztok. Arra lennék kíváncsi, hogy Magyarországon van e olyan suli, ami hasonlít az orvosihoz? Vagy valamilyen módon felkészít rá és valami szakmát ad? Nem szeretnék gimibe menni, de lehet a szakiskola után orvosira mennék. Előre is köszi a válaszokat

2020. febr. 8. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Régen volt olyan, hogy egészségügyi szakköszépiskola. Hogy ma van-e... esetleg keress rá.
2020. febr. 8. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Vannak eü-s iskolás.
2020. febr. 8. 23:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosi egyetemre gimiből is nehéz bejutni, szakközépiskolából (vagy ahogy mostanában hallom, szakgimnáziumból) szinte lehetetlen lesz bejutni az orvosira. Az egyetemi felvételi az évközi jegyeken és az érettségi eredményeken múlik, az orvosira két emelt szintű érettségi is kötelező minimum.
2020. febr. 9. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, vannak eü szakgimik, amik igen, adnak szakmát, de nem, nem készítenek fel az orvosira. Sem tudásban, sem hozzáállásban, sem leterheltségben.

Ha orvosira akarsz menni, akkor gimibe menj! (Nem kell feltétlenül biosz-kémia tagozat, az emelt érettségik anélkül is mennek. A nyelvtagozat szerintem hasznosabb - tapasztalat.)

Ha viszont már a gimit is nagy megerőltetésnek érzed, ne erőltesd az orvosit.

2020. febr. 9. 09:31
 5/5 anonim válasza:
szia! az én gimnáziumomban volt egészségügyi szakközép osztály, oda jártam. a tapasztalatom az, hogy tőlünk jóformán esélytelen lett volna bejutni rögtön az orvosira, mert egyrészt trágya volt az eü oktatás, másrészt pedig a többi osztállyal ellentétben nekünk csak egy tárgyból indítottak faktot, ami felkészítene az emelt érettségire, választani lehetett nyelv és biosz közül. most hirtelen az SZTE felvételi követelményét néztem meg, de gondolom máshol is szükséges a biosz/fizika/kémia emelt közül kettő. így ez intézményes keretek között ugrott is, de persze önerőből/magántanár segítségével is felkészülhetsz. sokkal inkább készített fel a képzés arra, hogy ápoló legyek, mintsem hogy bekerüljek az orvosira. a mi helyzetünk azért eléggé a végletekbe ment el, mert semmiből nem volt meg a megfelelő körülmény, sem elméleten, sem gyakorlaton, de természetesen ez egy nívósabb iskolában biztosan másképp van. a kórházi gyakorlatokon jóformán csak pelenkát és ágyneműt cseréltünk, ha néha szerencsénk volt, elmehettünk az orvosokkal vizitelni. annyi előnye volt az egésznek, hogy adott valamiféle alaptudást anatómiából és egy picit kórtanból, így egyetemen első félévben volt mire építenem, mert voltak ilyen tárgyaim (nem orvosira járok természetesen), de inkább azt javasolnám, hogy menj el gimnáziumba és tanuld emelten valamelyik két szükséges tárgyat. sok felesleges stressztől és nyári gyakorlattól kímélnéd meg magad. persze ez csak az én tapasztalatom, nem mondom azt, hogy mindenhol így van.
2020. márc. 5. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!