Szeretnék pszichológus lenni. Mit kell tegyek?
Már lassan 5 éve érdekel a pszichológia.
Most 17 éves vagyok, tudom, nagyon korai kijelentenem, hogy én ebben a szakmában szeretnék elhelyezkedni a jövőben, mert komoly tanulás, elhatározás kell ehhez.
De rendkívűl érdekelnek a mentális problémák.
Annyi érdekes dolog derűl egy egyszerű beszélgetésből is néha.
A pszochológia tanár is nagyon szeretné, ha humán osztályba jelentkeznék, mert lenne tehetsegem hozzá, de reál osztályban vagyok, így nem tudom kamatoztatni,leéretségezni pszichológiából.
Mivel én is mentális "beteg" vagyok, így kiváltképp érdekel a téma.
Pszichológushoz is járok, aki többször is megemlíti, hogy jó pszichológus lehetne belőlem.
Az egész életem során imádtam az emberek megfigyelését, mert nagyon élveztem, ahogy a reakciójukból kiderűl, hogy valójában mit éreznek. De mások ezt nem vették észre.
Jelentkeztem egy önismereti "tanfolyamra" is, ami ingyenes.
Mivel szoc fóbiám van, erős hangulatingadozásaim is vannak, félek, hogy emiatt nem lehetek pszichológus.
De pont a lelki problémáim miatt vagyok elég empatikus szerintem.
Egy mentálisan "beteg" ember lehet pszichológus?
"Mivel én is mentális "beteg" vagyok, így kiváltképp érdekel a téma."
Akkor nem leszel.
Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de akkor sem tudom máshol elképzelni az életem.
Tudom, hogy nagyon befolyásolja az életemet a problémám, de egyben úgy érzem, hogyha nem lenne, akkor én sem lennék az aki vagyok most. Keményen dolgozom, hogy változtassak a helyzetemen.
A felvételi kritériumok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!