Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire elfogadott a melegség...

Mennyire elfogadott a melegség a PTE BTK-n?

Figyelt kérdés

2020. febr. 7. 17:30
 1/5 anonim ***** válasza:
61%

? :D :D szakadok

Mi van? :D most ez,hogy függ össze?

2020. febr. 7. 17:35
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
Én nem tudom, nem ismerem azt a sulit, de gondolom egyetre meg intelligensebb emberek szoktak járni álltalánosságban; tehát nem állnak neki többen fikázni téged, hogy "Némá, ott a meleg, háhá." Tehát ilyen énszerintem nincs. Meg ha pl mégis valakinek csúfolódni-gúnyolódni lenne kedve, de és akkor mondjuk látná, hogy a többiek nem partnerek benne ("Na és akkor mi van, mi ezzel a baj?"), akkor még ha esetleg van ilyen, az utolsó ilyen emberke is leszállna rólad. Tehát, ha látják, hogy a többiek nem vevők az ilyen "f|kázódásokra". Ja meg még a másik, hogy nem kell reklámozni, tehát nem kell kirakni a nyakadba akarsztani egy táblát "Meleg vagyok" felirattal, mert minek. Szerintem ez rád tartozik. Max ha valaki konkrétan rákérdez, akkor elmondhatod neki, akkor nem kell letagadnod, de egyébként meg ez, hogy kikhez vonzódsz, ez rád tartozik. Meg mondjuk még pl ha megpróbálnál valakit fölszedni, és kiderülne, hogy ő mondjuk nem meleg. De őt is talán max meglepnéd. Meg pl nem kell senki másnak tudnia úgy alapvetően, de egy magadhoz lelkileg nagyon közel álló szűk csoportnak esetleg elmondhatod, másoknak ne; de egyébként őket se kell beavatni. Tehát egy ilyen szűknyi csoportot sem. Csak akkor szükséges szerintem leleplezned magad, ha mondjuk pl föl szeretnél valakit szedni, de lehet, hogy vele is akkor érdemes, ha már olyan bizalmasabb viszonyban vagytok, olyanba kerültetek; é sakkor elmondhatod neki, hogy már többet érzel iránta, mint sima, puszta barátság. De úgy egyébként konkrétan mindenkinek nem kell az orrára kötni. :):)
2020. febr. 7. 17:52
 3/5 anonim ***** válasza:
32%

Nagyrészt egyetértek #2vel.

A homoszexualitás nem jár hátulütőkkel többnyire. A b ziság igen.

Ha a saját nemedhez vonzódsz, nem fog érdekelni senkit. Ha viszont látványosan hirdeted az lmbtqt, akkor az szemet fog szúrni, és nem is fog mindenkinek tetszeni.

2020. febr. 7. 18:30
 4/5 anonim ***** válasza:
86%

Milyen szakra készülsz?

Én ott tanulok és nekem az a tapasztalatom, hogy abszolút elfogadott. Az én szakomon rengeteg meleg tanul, de vannak leszbikusok és transzneműek is (legalábbis én ezekről tudok). Tanárok között is van rá példa. Valaki nyíltan vállalja és beszél róla, míg más nem említi meg vagy éppen próbálja inkább titkolni vagy legalábbis nem hangsúlyozni. Igazából azt tudnám rá mondani, hogy általában nem téma, legalábbis tanár-diák kapcsolatban és diákok között sincsen ennek semmi jelentősége. Órákon azért felmerülnek hasonló témák, de ez a szak természetéből és az órák fókuszából adódik. Nem gondolnám, hogy nálunk bárkit is ért volna bármilyen negatív élmény ezzel kapcsolatban, szerintem tényleg nagyon nyitottak és elfogadóak itt az emberek (egyébként úgy alapvetően mindennel).

2020. febr. 7. 23:41
 5/5 anonim ***** válasza:
86%
Sok nyíltan meleg ismerősöm van egyetemen, több nagyvárosból és különböző szakoról. Orvosi, jogi, mérnöki,pszichológia (PTE-ről is ). Senkit nem ért soha bántás érte. Ez már azért nem középiskola,ne aggódj:D Biztos lesz, akinek ez nem tetszik, vagy nem fogadja el, de hát ilyen a világ, mások vagyunk. De nemhiszem, hogy akkor is kötekednének vagy lemennének dedó óvodás szintre emiatt.
2020. febr. 8. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!