Melyik gimibe menjek ha ügyvéd szeretnék lenni?
Figyelt kérdés
7.-os vagyok, és nem értem ezt az egészet.......
Segítsetek! bőven fejtsétek ki hogy miért ide, meg miért oda, és egyetemet is ajánlhattok. köszi!
2020. febr. 7. 14:49
2/8 anonim 

válasza:

Mindegy, a lényeg, hogy hajts rá a törire meg a magyarra, és emelt szinten érettségizz belőlük.
Az egyetem is mindegy.
3/8 anonim 

válasza:

Sima gimibe, ahol fel tudsz készülni töri és magyar/idegennyelv emeltre. Utána egyetem, jogi kar (ÁJK vagy JÁK).
4/8 anonim 

válasza:

Minél erősebb sima gimibe, lehetőleg humán tagozatra. És válassz majd magyar-töri fakultációt, illetve ha lehet, akkor latin nyelvet.
5/8 A kérdező kommentje:
olvasgattam kérdéseket és az jött le hogy ehéz elhelyezkedni. Ez igaz?
2020. febr. 8. 09:23
6/8 anonim 

válasza:

Igaz. Nagy a túlképzés. Nagyon jónak kell lenni, nagyon sokat kell dolgozni, nem árt, ha eleve jogász rokonaid vannak, akik benyomnak a jó állásokba.
7/8 anonim 

válasza:

Minden területen nehéz igazán jónak lenni, akármit választasz, sok év kemény munkát kell beletenned a sikerért. Ha ez akarsz lenni, tanuld ezt, és tudd, hogy mit követel meg.
8/8 anonim 

válasza:

Én közgazdaságtan szakközépből mentem ELTE jogra. Sokan "sima" gimnáziumból jöttek. Teljesen mindegy, az érettségi és (ha az adott évben a szabályok szerint lesz, mert ez ugye folyton változik) a felvételi a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!