Gimnazista vagyok, nemsokára érettségi, és nem nagyon tudom, hogy merre kellene tovább mennem. Semmi kilátás nincs bennem. Tudnátok segíteni, hogy merre tovább?
Felvi. hu-t böngészgetném, olvasgatnám a szakok listáját. Melyikhez mi a követelmény, hogyan épül fel a képzés stb..
A nyílt napok sem rosszak az egyetemeken, bár már a legtöbb lement idén.
Én mostani fejemmel már csak azért nem választanék egy szakot, mert egyetemre kell menni.. Anno így jártam, elpocsékoltam 1 tanévet és 2 félévet az állami ösztöndíjból, mert nem jó szakot választottam elsőre. Szemben a barátnőmmel, aki gimi után 1 évig nyelvet tanult, okj-s képzésre járt és dolgozott. Majd a következő évben felvették az addigra kiválasztott "álom szakjára".
Nézegettem a felvi-t, csak mivel nem nagyon vagyok tájékozott a dolgokban,így nehezemre esett eligazodni az oldalon. Mindenképp szeretném az egyetem csak abban nem vagyok biztos,hogy rögtön érettségi után-e.
Mit takar az a bölcsészettudomány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!