Tudtok Budapesten olyan iskolát, amivel levelezőn lehetek mérnök? (később majd minőségügyi mérnök szeretnék lenni)

Figyelt kérdés
2020. febr. 4. 01:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
www.felvi.hu
2020. febr. 4. 04:07
 2/10 anonim ***** válasza:

Először azt találd ki, milyen mérnök szeretnél lenni.

Ha csak a minőségügyi miatt, akkor elég lehet egy környezetmérnöki, vagy műszaki menedzser szak.

Ha behatóbban érdekel, akkor akár gépészmérnök.

Vannak sulik (Pesten nem tudom, de Kecskeméten biztos), ahol gépészmérnök képzésen választhatsz minőségügyes specializációt (persze csak ha van rá elég jelentkező), nálunk például lehet mellé tenni TÜV-es minőségügyi rendszer fejlesztő vizsgát is.

A BME úgy tudom, nem indít levelezős képzést, az Óbudain a levelező a gépészmérnök fizetős, de a műszaki menedzser és a környezetmérnök indul államin is.

Még akkor esetleg Gödöllő is szóba jöhet, na meg helyedben nem zárnám ki a könnyen elérhető helyeket sem (pl. Kecskemét)

2020. febr. 4. 06:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, hernádi vagyok,Kecskemét se kizárt. Gépész mérnök nem vonz, ahhoz gondolom a matekot nagyon kéne tudni. Nekem jó a sima minőségügyi mérnök is. Meg is lány vagyok.. Lány gépész mérnököt még nem láttam. Pedig nálunk sok mérnök van
2020. febr. 4. 06:59
 4/10 A kérdező kommentje:
*meg lány is vagyok
2020. febr. 4. 07:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Én is nő vagyok, mégis gépészmérnöknek tanulok, a kettő nem zárja ki egymást. ;)

Az a baj, hogy simán minőségügyi mérnök képzés bsc-n nincs.

Pontosabban Debrecenben van, de alapdiploma nélkül csak minőségügyi szakember oklevelet ad, tehát nem mérnöki diplomát.

Esetleg az élemiszermérnök jöhet még szóba...

2020. febr. 4. 07:17
 6/10 anonim ***** válasza:
95%

"Meg is lány vagyok. Lány gépészmérnököt nem láttam."

Pedig a mérnökök tudtommal nem a farkukat használják munkaeszköznek. Legalábbis én még nem éreztem hiányát a szakmában. Az ilyen mentalitás leküzdésével lesz normális kultúrája a mérnöki és elférfiasodott szakmáknak, csak mondom.

2020. febr. 4. 09:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Valami agráros? Gödöllőn mindig indítanak levelezőn és ha minőségügyi mérnöki szakirányút végzel akkor is mérnöki oklevelet kapsz, ha az alapdiplomádat agrár területen szerezted.
2020. febr. 4. 09:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy ez alapképzésben nincs, ezért írtam oda zárójelbe:később minőségügyi mérnök szeretnék lenni. Akkor ha jól értelmezem:kb.mindegy milyen ágról van mérnöki diplomám, utána lehetek minőségügyi mérnök?agrár... Nem igazán.. Akkor inkább gépész. Több köze van a gyárakhoz, mint az agrárnak.
2020. febr. 4. 13:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Közben most látom, pár dolog változott...

Debrecen, aktuális információk:

[link]

Itt megtalálod, melyik szakokat fogadják el hozzá.

2020. febr. 4. 14:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Gépész, jármű, mechatrós mérnök. Nagyjából ezek jók ehhez amit szeretnél. Az meg nem érdekeljen, hogy lány vagy.

Egy élelmiszer vagy környezet mérnököt fel se vesznek ilyen pozícióba. Ha csak nem teteti be valaki.

2020. febr. 4. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!