Tudtok Budapesten olyan iskolát, amivel levelezőn lehetek mérnök? (később majd minőségügyi mérnök szeretnék lenni)
Először azt találd ki, milyen mérnök szeretnél lenni.
Ha csak a minőségügyi miatt, akkor elég lehet egy környezetmérnöki, vagy műszaki menedzser szak.
Ha behatóbban érdekel, akkor akár gépészmérnök.
Vannak sulik (Pesten nem tudom, de Kecskeméten biztos), ahol gépészmérnök képzésen választhatsz minőségügyes specializációt (persze csak ha van rá elég jelentkező), nálunk például lehet mellé tenni TÜV-es minőségügyi rendszer fejlesztő vizsgát is.
A BME úgy tudom, nem indít levelezős képzést, az Óbudain a levelező a gépészmérnök fizetős, de a műszaki menedzser és a környezetmérnök indul államin is.
Még akkor esetleg Gödöllő is szóba jöhet, na meg helyedben nem zárnám ki a könnyen elérhető helyeket sem (pl. Kecskemét)
Én is nő vagyok, mégis gépészmérnöknek tanulok, a kettő nem zárja ki egymást. ;)
Az a baj, hogy simán minőségügyi mérnök képzés bsc-n nincs.
Pontosabban Debrecenben van, de alapdiploma nélkül csak minőségügyi szakember oklevelet ad, tehát nem mérnöki diplomát.
Esetleg az élemiszermérnök jöhet még szóba...
"Meg is lány vagyok. Lány gépészmérnököt nem láttam."
Pedig a mérnökök tudtommal nem a farkukat használják munkaeszköznek. Legalábbis én még nem éreztem hiányát a szakmában. Az ilyen mentalitás leküzdésével lesz normális kultúrája a mérnöki és elférfiasodott szakmáknak, csak mondom.
Közben most látom, pár dolog változott...
Debrecen, aktuális információk:
Itt megtalálod, melyik szakokat fogadják el hozzá.
Gépész, jármű, mechatrós mérnök. Nagyjából ezek jók ehhez amit szeretnél. Az meg nem érdekeljen, hogy lány vagy.
Egy élelmiszer vagy környezet mérnököt fel se vesznek ilyen pozícióba. Ha csak nem teteti be valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!