Hány emelt szintű érettségi kell idén a jogi karra?
Tudom hogy a Google a barátom de minden évében mást mondanak ezzel kapcsolatban.
Illetve melyikkel járok jobban ha van egy emelt töri érettségim és egy erős közép magyar + nyelvizsga vagy ha mind két tárgyból megcsinálom az emeltet. Első sorban azoknak az embereknek a véleménye érdekel akik jogra járnak, nálatok ez hogy volt és ti mit ajánlotok? :)
Mi az hogy minden évben mást mondanak ezzel kapcsolatban? Ott van a felvi.hu, tessék szépen felmenni és végignézni az egyetemeket, világosan ott lesznek a követelmények, hogy egy vagy két emelt érettségi kell..
Ezen túlmenően senki sem tud neked ajánlást adni a pontszámítást illetően, mert rajtad múlik, hogy milyenre írod meg az érettségit. Jézusom....
“Tudom hogy a Google a barátom (...)”
Bizony, bizony. De ilyenkor a legjobb barát a felvi.hu. Ott MINDIG az aktuális, legfrissebb információk vannak fent. Egyébként a jognál pont nem kérdéses hosszú évek óta a szükséges emelt érettségik száma.
Nem értem miért kell beszolni a kérdezőnek, de mindegy
1 emelt érettségi kell
Nekem angolból volt emelt érettségim, mert toribol nem akartam elmenni (meg így megvan a nyelvvizsga papír is)
Ha jó vagy magyarból és toribol is, akkor simán megéri megcsinalni az emeltet a pontok miatt
De olyan szempontból inkább a töri emelt hasznos, hogy a jognak kb semmi köze az irodalomhoz...
Bár aki emelt töri érettségivel jött, o is elég sokat felejtett érettségi óta, de az tény, hogy első felevben 2 olyan tárgy is van (legalábbis Győrben), ami inkább töri, mint jog, szóval azoknál hasznos lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!