Nappali vagy esti képzésre lenne érdemes mennem?
Már van egy alap és egy mesterszakos diplomám, most szeretnék még egy alapszakot. Mivel ez a képzés már nem lenne ingyen, muszáj lenne legalább annyit dolgoznom, hogy tudjam állni a költségeit... Viszont dilemmában vagyok, hogy válasszam-e az esti képzést és szívjak-e munka után még este 10-ig, vagy inkább vállaljam be a nappalit, aztán dolgozom, amikor tudok, végső esetben pedig ott a diákhitel. A szak jó befektetés lenne, emiatt nem aggódom, és bár eddig ia nappali képzésen voltam és tudom milyen, az utóbbi időben elbizonytalanodtam, hogy ne jelentkezzek-e mégis nappalira esti helyett. Hogy az esti mennyivel lesz rosszabb, nehezebb, mennyire leszek egyedül, mennyire maradok ki az egyetemi életből, stb.
Ti mit tanácsolnátok?
Levelező képzés nincs? Kéthetente pár napot kell ilyenkor suliba járni.
Amúgy meg most nem azért, de megcsináltál egy alap+mesterképzést, és azon izgulsz, h. kimaradsz az egyetemi életből? Lehet lassan el kellene kezdeni a "felnőtt" életet. Hiába lesz még egy diplomád nappalin, ha nincs munkatapasztalatod, gyakorlatod, nehezebb lesz elindulni, mikor tényleg vége az egyetemnek. A diákhitelt meg kerüld szerintem inkább, jó bulinak tűnik, de évekre lekötöd magad vele szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!