Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Esti gimibe járok. Fel vesznek...

Esti gimibe járok. Fel vesznek bármelyik főiskolára, vagy egyetemre, ami diplomát ad?

Figyelt kérdés
2020. febr. 3. 06:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Van olyan is, ami nem ad diplomát?
2020. febr. 3. 06:49
 2/14 A kérdező kommentje:
Én láttam ma többet is, és oklevelet vagy mi a francot ad, valami ilyesmit.
2020. febr. 3. 06:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem volt odaírva:diploma
2020. febr. 3. 06:55
 4/14 A kérdező kommentje:
Egyáltalán felvesznek úgy, hogy nem emelt szintű az érettségi? Vagy aki estin rakta le, annak esélye sincs?
2020. febr. 3. 07:00
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

Ma már majdnem mindenhová emelt érettségi kell. Ezt viszont leteheted estin is, csak kell még hozzá otthon tanulni.

Mindenesetre az esti gimiből ugyanoda mehetsz tovább, mint nappaliról, amennyiben megvan a szükséges érettségid, és elég a pontod.

2020. febr. 3. 07:05
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Hát legjobb tudomásom szerint oklevelet csak felsőoktatási szakképzésen ad főiskola/egyetem, minden más esetben diplomát állítanak ki, amennyiben elvégzed.

Érettségi érettségi. Más kérdés hogy a legtöbb szakhoz valóban kell az emelt általi többletpont. Mi érdekel egyáltalán? Hiába mondom hogy menj politológiára mert ott alacsonyak általában a pontok, ha rosszul vagy tőle...

2020. febr. 3. 07:06
 7/14 anonim ***** válasza:
85%
Az esti gimiben is lehet emelt szintű érettségit csinálni. A felsőoktatási jelentkezés feltétele 1 akármilyen tárgyból letett emelt szintű érettségi, így ha tovább akarsz tanulni, 1-et mindenképp meg kell csinálnod. Nem azért, mert esti gimiben vagy, hanem azért, mert ez mindenkinek kötelező, gimitől függetlenül.
2020. febr. 3. 08:39
 8/14 anonim ***** válasza:
12%
A kérdésre válaszolva én azt mondom nem vesznek fel.
2020. febr. 3. 11:22
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

az hogy esti annak nincs jelentősége de

kell emeltszintű érettségi legalább 1 tantárgyból ahhoz hogy felvételizz

+ bizonyos szakokon meg van adva hogy melyik tantárgyból kell hogy ez legyen

2020. febr. 3. 14:51
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazából én sem tudom még pontosan mi érdekel, de talán a minőségügyi mérnök, meg valami logisztikával kapcsolatos. Pénzügy kizárva. Angolt gondoltam emelt szinten egyébként.
2020. febr. 3. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!