Mi történik ha nem lesz meg a 18 kreditem?
Figyelt kérdés
Sziasztok, első éves egyetemista vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy mi történik ha nem lesz meg a 18 kreditem a félévben? Sajnos egy gyakorlait tárgyal megcsúsztam. Eddig minden vizsgám sikeres volt. Egy vizsgám van hátra azonban ettől félek a legjobban, mivel ha nem sikerül csak 16 kreditem lesz. Mi történik ilyenkor? Nem iratkozhatok be következő félévre? Önköltséges hallgató vagyok.2020. jan. 27. 12:57
1/8 anonim válasza:
Olvasd el a tanulmányi szabályzatot, abban benne van.
2/8 anonim válasza:
A lényeg, hogy két félév alatt kell összesen 36 kredit, nem baj hogy az egyikben pl 10-et, a másikban 26-ot szereztél, a lényeg, hogy 36 legyen meg.
3/8 anonim válasza:
Nem esküszöm meg rá, hogy így van, de én úgy tudom, ha önköltséges vagy, semmi. A 18 kreditnek az államiról önköltségesre való átsorolásnál van jelemtősége.
4/8 anonim válasza:
Vagyis na, a két félév alatt 36-nak, ahogy az előttem levő írta. De mondom, nálad, mint önköltségesnél, ez tökmindegy.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Tehát ha következő félévben összeszedek 20-at akkor már meglesz az évem.
2020. jan. 27. 13:30
6/8 anonim válasza:
Ígyis úgyis meglesz az éved, csak esélyed se lenne államira átsorolásra, csak ha megvan 2 félév alatt a 36kredit. Nem rugnak ki, azért mert kevés kreditet teljesítettél.
7/8 anonim válasza:
Azért gondolkozz el rajta, hogy tényleg jó befektetés-e így az egyetem.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Az utolsó válaszolóval nem értek egyet. Egy olyan gyakorlati tárgyról van szó ami 1 féléves és nem épül rá semmi. Nyilván teljesíthettem volna, de nem túlságosan kötött le a téma, plusz inkább próbáltam a nehezebb ráépülős tárgyakra fókuszálni. Ma voltam vizsgán és ahhoz képest, hogy mennyire gyűlölt tárgy egész jó eredményt értem el. Így a 18 kreditem bőven megvan. Nem értek egyet azzal, hogy mert egy kevésbé fontos 1 féléves tárggyal megcsúsztam, ezért át kellene gondolnom, hogy folytatom-e az egyetemet.
2020. jan. 28. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!