Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az ELTE vagy a DE lenne jobb?

Az ELTE vagy a DE lenne jobb?

Figyelt kérdés
Szlavisztikára szeretnék menni(tudom, sokan lenézik, de én erre akarok menni), csak nem tudom, melyik egyetemet válasszam. Debrecen közelebb van hozzám, de lehet az ELTE-n jobb az oktatás. Szerintetek melyiket válasszam?
2020. jan. 21. 14:18
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy a koli is fontos. Melyiknek van szebb, felszereltebb kollégiuma?
2020. jan. 21. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:

A DE is nagyon jó, az egyetem is meg diákként a város is, nincs semmi más, csak hallgatók. Kolival ott biztosan jobban jársz, Budapesten híresen szar a kollégiumi helyzet.

De ezt a szlavisztika szakot meggondolnám, belőled lesz az aki jön három év múlva és felteszi a kérdést hogy: "Elvégeztem a szlávisztika szakot a DE-n de sehol nem találok munkát, hol tudnék ilyen végzettséggel elhelyezkedni?" Mi pedig azt fogjuk válaszolni hogy mielőtt elvégezted kellett volna belegondolni hogy mihez fogsz kezdeni vele:D Büfészak.

2020. jan. 21. 14:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva, csak azért megyek oda, hogy legyen legalább diplomám, és hátha közben rámragad valami nyelvtudás. És minden azon múlik, hogy mennyire igyekszik az ember. Lehet, hogy semmit nem fogok csinálni az orosz diplomámmal, de lehet nagyon is hasznát veszem majd.
2020. jan. 21. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:
53%
Igen, csak látod, ez nem "lehet" kérdése. Vagy tudod majd használni valamire, vagy nem. Ez már most is kideríthető, nem kell elcseszni hozzá három évet az életedből. Ez a szak gyakorlatilag egy nyelvtanfolyam, semmi több. Többet érsz vele ha fél évre beiratkozol a Katedrába oroszra. "Legyen egy diplomám", oké, de minek? Gondold ezt meg szerintem.
2020. jan. 21. 14:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Én arabisztikára jártam egy évig és azt nem tudtuk elmondani, hogy szomjasak vagyunk. Kb semmire nem volt jó. Én a helyedben 100x átgondolnám. Főleg, hogy max magántanárral lehet megtanulni a nyelvet ugyhogy ezt is kalkuláld be ha emellett döntesz.

Inkább tanulj valamit amivel később mehetsz is valamire mert lehet, hogy x év múlva már nem igy fogod gondolni, hogy csak egy diplomád legyen ami kb semmit nem ér önmagában.

Én nagyon megbántam, hogy elpocsékoltam ott az időmet.

Inkább tanuld a nyelvet és csinálj egy nyelvvizsgát és tanulj valami értelmeset.

Amugy ami a Camponánál van koli az jó. A KuK elég ‘lepusztult’. Kérdés, hogy bekerülsz-e koliba

2020. jan. 21. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!