Kiberbiztonsági mesterképzés érhet valamit?
Most indul majd először szeptemberbe. Erre gondolok: [link]
Van erre vajon kereslet? Lenne értéke a diplomának? Állásinterjún nem néznének bambán, hogy milyen ismeretlen végzettségem van nekem? Infós képzettség nélkül érdemes lehet belevágni?
Köszönöm a válaszokat!
Látszik nem vagy jártas a témában. A Cyber Security az informatika egyik legkeresettebb és legjobban megfizetett ága. Legalábbis Európában igen, de konkrétan Magyarországon nem tudom mi a helyzet. Nyugaton egyébként elég gyakoriak a Cyber Security mesterképzések egyetemen, persze feltétel egy informatikai vagy hasonló területen szerzett alapképzés. Nem tudom milyen területről tervezel erre jelentkezni, de gondolom proginfó/gazdinfó vagy mérnökinfóról.
Kár hogy más egyetemen nincs még ilyen MSc Magyarországon.
De egyébként nem, nem fognak bambán nézni egy Cyber Sec MSc láttán, sőt inkább felcsillan a szemük a HR-eseknek, mert Magyarország mindig későn szeret elfogadni új/hasznos dolgokat.. A kérdés, hogy miként fogják tanítani, milyen tárgyak lesznek stb.
Annyit tudok én is, hogy ez egy felkapott terület, csak pont az NKE-n való indulása bizonytalanít el az értkességével kapcsolatban, mivel jelenleg is az NKE-n vagyok biztonság- és védelempolitikán és láttam itt ezt azt...
Szóval azt mondjátok inforamtikusnak való inkább. Én pont azért gondolkodtam el rajta, mert elvileg inkább az elméleti, jogi része lesz dominánsabb és nem a matekos, programozós vonal. Kérdés, hogy így ér-e akkor valamit a közszférán kívül.
(bár 30 kreditet meg kéne szereznem majd a képzés alatt pluszba informatikai ismeretekből mint pl. a szoftvertechnológia, a rendszertechnika és az adatbázisok és információs rendszerek ismeretkörei, kriptográfia alkalmazása, számítógépek architektúrája és számítógépes hálózatok témakörei)
Köszi a válaszokat!
#9 Ha az a személy aki PhD-zott nem ezen a területen tanult, akkor szakmailag mást meghallhgatni és tanácsokat megfogadni nem égő azt megtenni. Főleg ha az a munkája/dolga, hogy cyber sec-esek alá dolgozzon..
Vagy ha nem tetszik neki, mehet akár felőlem tanítani is vissza egyetemre éhbérért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!