Melyik pszichológia szak?
Melyik egyetemen a legjobb a pszichológia oktatás Magyarországon?
Főként a Debreceni egyetem, a Pázmány, az ELTE között vacilálok, de bármelyik másik egyetemről is nagyon szívesen veszek véleményt, ha van. 😅 Tudom, hogy valószínűleg senkinek nincs rálátása az összesre, de amire igen, annak nagyon örülnék. 😊 Előre is köszi a válaszokat!
Pécsen tanulok, szerintem abból a szempontból jó, hogy nem kell ingázni az épületek között és eddig minden szabvál tárgyammal meg voltam elégedve.
Maga a képzés sehol sem elég gyakorlatias, sajnos azt nem az 5 év egyetem alatt tanuljuk meg, hanem utána, komoly pénzekért szakképzés keretében. Alsóhangon 1 millió a továbbképzés (amúgy lehet 4-5 millió is), mert vannak 2 éves képzések, 1 félév 200 ezer ft körül van, de pl: a klinikai (felnőtt, gyerek, neuro) nem 4, hanem 8 féléves, tehát ennyiszer 170-200.000 ft. Emellett 150 óra önismeret szükséges. A csoportos önismeret 400-500.000 ft-ba kerül kb.( vagyis havonta 30-50 ezer ft, tehát kb. 1 évet kell járni oda), míg magánban legalább 15.000 ft/óra, tehát 150-nel beszorozva több, mint 2 millió ft.
30 éves korunk előtt nehéz jól keresni, mivel a képzéseket kell fizetni addig, utána viszont számos kapu megnyílhat előttünk és könnyebb lesz.
Nem hagyta ki azt sem:
"...de bármelyik másik egyetemről is nagyon szívesen veszek véleményt, ha van."
Csak most nehogy abba köss bele, hogy mindegyikről kér véleményt. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!