Miért szivatják az embert egyetemen a kötelező testneveléssel?
Nálunk lehetett külsős helyen is teljesíteni a kötelező tesit. Ismerősnek volt ismerőse, aki egy kis edzőtermet üzemeltet, ő írt igazolást, hogy teljesítettem.
Most meg egy rakás pénzért személyi edzőhöz járok, mert olyan sok év kimaradt, hogy szuszogok, ha fel kell mennem a másodikra. Bár mozogtam volna egyetem alatt is...
Mi a bajod a testneveléssel?
Választhatsz sportot, hetente egyszer másfél órán át játszol.
Az egyetemen bár a kötelező tesi lett volna a legnagyobb problémám. Szívesen jártam volna 10 féléven keresztül tesire mint három féléven át gazdasági matekra. De teljesítettem mindkettőt.
Felnőtt emberként nem értem a hisztidet. Mikor egyetemre jelentkeztél gondolom előtte alaposan átolvastad a tantervi hálót (amiben a kötelező tesi is benne van).
Szerintem sem jó, egy felnőtt embert már nem fognak tudni a sport szeretetére "nevelni". És sokan a közoktatás tornaórái után zsigerből utálják a tornaórákat.
Másrészt viszont általában tényleg lehet választani, és nem áll a sarkadban senki, ha akarsz, csak bemész a többiekkel egy kicsit dumálgatni és kész - tényleg viszi az időt, főleg, ha egy adott mozgásformát vagy tanárt akarsz kiválasztani, de ez van.
Én pl. anno péntek reggel 8-ra jártam egy éven keresztül, mert akkor volt olyan sportág, ami nem terhelt meg és szívesen csináltam + normális volt a tanár. (Amúgy pénteken nem is lett volna órám..., és 3 órát utaztam oda-vissza mindezért:( )
Ahogy az utolsó is írta, felnőtt embert már nem fognak rászoktatni a sportra.
Semmi értelme erőltetni.
Én felmentést szereztem, pedig suli alatt is azóta is folyamatosan sportolok. Felnőttként már nem volt kedvem tornaórán bohóckodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!