Ha lett volna lehetőséged, mit kérdeztél volna meg egy egyetemistától, mielőtt jelentkezel az adott szakodra?
A volt sulimban lesznek pályaorientációs napok 10-12. osztályosoknak, így gondoltam én is megyek egy kis előadást tartani a szakomról. Érdekelne a véleményetek, mi az, amiről azt kívánod bárcsak tudtad volna, mielőtt ide jelentkeztél?
Milyen információ segítette volna a pályaválasztásodat?
Adom a #2-est! :(
Egyébként a teljesíthetőségről érdeklődtem volna (habár ez tök relatív), a tanárok hozzáállásáról és kifaggattam volna az illetőt, hogy a mintatervben szereplő tárgyak pontosan miket is fednek le.
-Mindenféle mézes-mázos körítés nélkül arra, hogy milyen az elhelyezkedés lehetőség
-Valóban gyakorlatias-e a képzés, vagy a már 20 éve is elavult elméleti tudást akarják lenyomni a torkodon
-Milyen ösztöndíj és külföldi tanulási lehetőségek vannak
-Mennyire rugalmasak a tanárok, és maga az ügyintézés
-Mennyire felszereltek az oktatási épületek technikai eszközökkel
-Milyen a közösségi élet
-Milyen gyakornoki programok vannak
Jó lett volna, ha nyíltan megmondják, hogy a tantárgyak fele töltelék tárgy, hogy legyen állása a tanároknak.
Jó lett volna tudni, hogy elég levelezőn elvégezni,mert 5x annyit ér a gyakorlati munkatapasztalat, mint a bemagolt könyvek, ezért inkább menjek dolgozni mellette, és az se baj, ha nem 3 hanem 5 év alatt végzem el, mert a papír a fontos, nem az, hogy hányas meg hogy mikor leszek vele kész.
Jó lett volna azt is előre tudni, hogy nem érdekes az átlag, mert úgy se mérvadó mértékű az ösztöndíj, röhejes hajtani érte.
És vastagon aláhúznám magamnak, hogy: nem ezen múlik az életed! Ha nem tetszik, lehet váltani, nem kötelező semmit sem végigtolni erőn felül és lazítsak már, nem kell gyomorfekélyt kapni néhány vizsga miatt, vagy uv miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!