Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyetemre menjek, ha...

Milyen egyetemre menjek, ha természetgyógyász szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Romániában élek, itt még nem annyira elterjedt az alternatív gyógyászat, a helyes egészségmegőrzés mentalitása.

Gondolkodtam, hogy menjek orvosira, mert akkor egyrészt meglenne a szükséges tekintély, és különösebb erőfeszítésbe se telne a kilensi kör kialaítása az orvoshiány miatt.

Viszont kb 30 éves lennék, mire odajutnék, és nem tudom, hogy az orvosi egyetem mellett, lenne-e időm arra, hogy a természetgyógyászat tanulmányozásával foglalkozzak, tanfolyamokat elvégezzek (pl masszázs).

Hiszem, hogy az egészség megőrzése a helyes táplálkozáson + rendszeres mozgáson + egészséges gondolkodáson alapszik. Ezt szeretném "hirdetni" az itteni embereknek.

Ha csak tanfolyamokat végzek, bár azok lehet jobban elősegítenek a célom elérésében, nem hiszem, hogy itthon akkora közösségnek tudnék segíteni, mint orvosként. Mert sok ember szemében hiteltelen lennék, kuruzslónak tekintenének, mégsem adnának annyira a szavamra, mint orvosként...

Mit gondoltok?

Tudom, hogy nyugaton már eléggé hódit a természetgyógyászat, és többek által jobban elismert ez a gyógyászati forma, de itthon...

Eszembe jutott, hogy esetleg külföldön végezzek el hozzám illő egyetemet... (Bár szívesebben maradnék itthon, de ezt az áldozatot szívesen meghoznám)

2020. jan. 15. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nincs hivatalosan elismert természetgyógyász képzés...
2020. jan. 15. 10:56
 2/9 A kérdező kommentje:

külföldön sem?

itt (Magyarország, Románia) tudom, hogy nincs...

ezért is mondtam, hogy orvosként hivatalosan tudnék gyógyítani. nyilván természegyógyászati eszközöket (is) alkalmaznék.

csak mivel nincs hivatalos képesítés erről, ezért nem érzem elegendőnek...

reméleml érthető.

2020. jan. 15. 11:00
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem teljesen igaz az, hogy nincs elismert természetgyógyász képzés. Vannak tanfolyamok, amik adnak oklevelet, de egyetemen nincsenek ilyen szakok. A természetgyógyászat nem tudomány.

Ha az oklevél mellé szeretnél valami diplomát is, hogy mégiscsak legyen diplomád egészségügyben, akkor a gyógytornász szakot ajánlanám.

2020. jan. 15. 14:23
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Külföldön se ismerik el, sőt.... Egyenesen a betiltásukat akarják pl. Németországban!

[link]

2020. jan. 15. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:
19%
Hat nem talalok szavakat
2020. jan. 16. 08:36
 6/9 anonim ***** válasza:
10%
Orvosira ne menj. Az akadémikus orvoslás csak a tünetekre, azok kezelésére specializálódik, nem e betegséget, vagy annak okát keresi. Egy természetgyógyász ilyen luxust nnem engedhet meg magának.
2020. jan. 16. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A mai szemlelet a holisztikus latasmod. Es ha nem tudnank a betegseg okat, kezelni sem tudnank.
2020. jan. 20. 13:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az akadémikus orvoslás csak a tünetekre, azok kezelésére specializálódik, nem e betegséget, vagy annak okát keresi."

Akkor nálunk biztos elbaxxtak valamit, mert már negyedik éve ülöm szét a seggem, mire megtanulom különböző betegségek okait és bonyolult patomechanizmusát. Lehet, hogy véletlenül természetgyógyász vagy homeopata egyetemre jelentkeztem?

2020. jan. 22. 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:
48%
Holland kannabisz suliba
2020. jan. 27. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!