Anglisztikát Pesten melyik egyetemen érdemes tanulni? Érdemes/ hasznos egyáltalán ez a szak napjainkban?
Én Szegeden tanulok, úgyhogy pesti egyetemekről személyes tapasztalom nincs, csak a szakról. Én nagyon szeretem, nem bánom, hogy ezt tanulom. Azt mondom, hogy hasznos, ha tudsz vele jól bánni. Konkrétan úgy nem fogsz vele állást találni, hogy valahol anglisztika diplomást keresnek, de több olyan hely is van, ahol csak az a feltétel, hogy legyen diplomád és beszélj jól angolul, de még jobb, ha több nyelven is tudsz. Ismerősöm anglisztika BA + MA-t végzett, és hamar talált vele állást, mert a felsőfokú angolja mellett van egy német közepe és szakmai angolja, pontos, lelkes, megbízható, jól lehet vele csapatban dolgozni, nem is keres keveset. De azt fontos, hogy szerintem sem szabad az alapképzés után megállni.
Egy szó mint száz, ha téged ez vonz, akkor mindenképpen próbálkozz, szerintem nem fogsz vele rosszul járni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!