Szeged, üzemmérnök informatikus BProf képzés, vélemények?
“ Nem ezen fog múlni, hogy felvesznek-e munkahelyre.”
De ezen fog múlni, mert a legtöbb normális állásnál a BSc az alap.
Kicsi úgyérzem sok itt a "még egyetemista".
Mi az, hogy ha nincs bsc-d nem lesz normális munkahelyed? :D
én 21 évesen kezdtem neki a bsc-nek, 6 év után szereztem diplomát most januárban, mert második félévben elkezdtem előszőr heti 20, utána 40 órában dolgozni és mostanra architecht vagyok 4 AWS és 3 Azure certtel és megannyi más minősítéssel. Napi 5-en írnak linkedinen, belföldről és külföldről is. Az évek alatt megkeresett az Amazon többször is, és egyszer a Google svájci irodája is. (Meg még nagyon sok más "nagyobb" cég is.)
A lőtéri kutyát nem érdekli, milyen diplomád van, és hogy honnan van. (Nyilván ha képfeldolgozással akarsz foglalkozni, vagy Data Science területen illetve Machine Learning akkor kellenek a papírosok biza, de akkor még a bsc is kevés...:D)
Ami tényleg jól tud jönni, az linalg és a dimatok és az algoritmusok és adatszerkezetek. A többi tárgy úgy is rádragad az évek alatt, meg ha érdekel előveszel egy könyvet, megnézel egy kurzust a Harvardról, MIT-ről az edx-en és a courserán és csókolom. (Nem jártam órákra, és ezen egyetemek ugyanazon kurzusainak előadásaiból készültem meg az egyetemi jegyzetekből...)
A diploma akkor számít, amikor nincs semmi, de semmi munkatapasztalatod a kötelező szakmai gyakorlatodon kivül.
Ha valahol dolgoztál akár 1-2 évet részmunkaidőben is, akkor már a szaktudásod fogják nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!