Az emelt biológiához és a kémiához kell a 9-es mozaikos tankönyv vagy felesleges?
Rengeteg oldalt végigböngésztem, de nem vagyok benne biztos, hogy melyik tankönyv kell az emelt szintű érettségihez. A mozaikos könyveket nagyon ajánlják 9-10-11-12 (,de tényleg jó?) A van olyan mozaikos könyv ami egybe van ~11-12~. Ez jobb mint hogyha külön tanulnék a két könyvből?
-Milyen könyvek vannak amikből nagyon jól meg lehet tanulni a biológiát és a kémiát?
Biológiához mondták még a Nagy Etele: Érettségi témakörök vázlata biológiából c. könyvet. EZ jó? Vagy ez inkább ismétlésre jobb?
Kémiára szintén a mozaikos könyveket találtam és Villányi könyveit, de melyek a legjobb könyvek? Nem szeretnék tizenvalahány könyvből tanulni.:} Kémiából van olyan könyv ami az alapoktól felkészít? Nem szeretnék átugrani olyan részt amit esetleg nem tudok vagy elfelejtettem.
-Nektek melyik könyv vált be a legjobban? Mozaik, Villányi,Nagy Etele, esetleg Panemsuli?
El szeretném kezdeni a tanulást minél hamarabb, hogy megkönnyítsem a dolgomat. 11.-ben biológia és kémia faktos leszek, így szeretném jobb eséllyel indítani a 11.-et.
Mozaik volt az alap (A Panemsulira én minden tanártól azt hallottam, hogy az kevés)
Biológiából az évfolyamosak, kémiából a 11-12-es érettségi felkészítő a jobb.
Biológiából a Nagy Etele ismétlésnek jó.
Kémiából a Villányi-féle elméleti felkészítőt ismétlésre használtam, az Ötösöm leszt pedig a számításokhoz.
1 kérdés még :}
Szerintetek biológiából felesleges a 9.es könyv? Vagy ami abban benne van, az a 10.-esben is ott van? Kémiából szintén ez lenne a kérdésem. :}
Biológiából elég a 10, 11, 12
Kémiából meg az egykötetes 11-12.
A kémia 11-12 nem rág a szádba sok mindent, más dolgot meg feleslegesen leír 20x. Az a könyv csak ismétlésre jó, az utolsó hónapokban legfeljebb.
Amit érdemes használni, az a Villányi-féle kémia a kétszintű érettségire c. “munkakönyv”. Sokkal átláthatóbb, mint a mozaikos.
Valamint Nagy Etele könyvét nem tudom, miért kell lebecsülni. A jelenlegi követelményrendszer szerint íródott. Ami abban benne van, kell minden. Ahhoz érdemes hozzáolvasni a mozaikos tankönyvekből (Biológia 1.-2 érettségi felkészítős könyvek, valamint a 10-12.- es tankönyvek). Mellette Szerényi Biosz feladatgyűjteménye jó gyakorlásnak. Vannak benne olyanok, amik nem kellenek, de így garantáltan több lesz a tudásod, mint ami az emelt érettségire kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!