Debreceni Egytem: Agrár?
Lenne pár kerdésem (elsősorban azokhoz akik idejártak vagy itt végeztek):
A következő szakok érdekelnelének:
-élelmiszermérnöki
-kertészmérnöki
-természetvédelmi mérnöki
-mezőgazdasági mérnöki
1,mekkora a túljelentkezés?
2,milyen az okatás?
3,milyen tantárgyak vannak az egyes szakokon?
4,ajánlanatok-e egyaltalán ezt a kart?
5,vannak kötelező tantárgyak amiből szükseges hogy legyen érettsegim ? (matek, magyar, nyelv , történelmen kívül)
6,melyik szakkal mik a tapasztalatotok?
7,hogyan , hol tudtatok elhelyezkedni? (külföldön vagy az országban, ha egyáltalán ebben a szakmában)
8,melyik szakot ajánlanátok?
9,sokan "kiszóródnak" az évek folyamán?
10,mekkora a kereslet ezek a szakmák iránt manapság?
1,mekkora a túljelentkezés? Nem sok híja a soknak.
2,milyen az okatás? Majdnem kiváló!
3,milyen tantárgyak vannak az egyes szakokon? Minden szakon más, némelyiken azonosak.
4,ajánlanatok-e egyaltalán ezt a kart? Ha nem, akkor nem járnék ide!
5,vannak kötelező tantárgyak amiből szükseges hogy legyen érettsegim ? (matek, magyar, nyelv , történelmen kívül) Nem árt ha biológiából virítasz.
6,melyik szakkal mik a tapasztalatotok? nem jártam minden szakon.
7,hogyan , hol tudtatok elhelyezkedni? (külföldön vagy az országban, ha egyáltalán ebben a szakmában) Majd ha eljön az ideje, megmondom.
8,melyik szakot ajánlanátok? mi alapján?
9,sokan "kiszóródnak" az évek folyamán? Mindenhol hullik a "férgese"!
10,mekkora a kereslet ezek a szakmák iránt manapság? A jó szakemberre nagy szükség van szerte a világban!
Természetvédelmi mérnök szép és jó szakma, viszont sokat kell seggelni is hogy igazan jo légy. Mindemellett nem fizet jol, es munkat is nehéz vele találni a mai Magyarországon. Lehet hogy benne leszel a szerencsések közt, akit betolnak valahova, vagy jo szakmai helyet választasz es visszahívnak, de korántsem biztos.
Élelmiszermernok is az alulfizetett mérnöki szakok kozt van. Van ahol konkretan ezt a szakmat keresik, jo pénzt is kilehet vele fogni, de nem túl népszerű. A legtöbb helyen inkabb a vegyészmérnökot veszik fel a multik.
Kertészmérnökit annyira nem ismerem, de mivel mezőgazdasági karon voltam tudom hogy itt is szét kell ülni a segged hogy jo legyel. Elhivatottság kell, ezt csak ugy lehet csinalni. Sokan minimálbérért mennek és nehéz fizikai munkát végeznek.
Nekem ezek közül a mezőgazdasági mérnöki tűnik a legeltetőbbnek. Főleg vidéken. Én a saját szakmámmal keresem a munkákat, es sok mezőgazdasági vállalathoz keresik a munkaerőt, vidéken is 200 feletti nettóért. Persze itt is van akit még éhbérért dolgoztatnak.
Elelmiszeren vagyok, ha gondolod irj :)
Hozza kell tegyem az elottem szolokhoz, hogy a bsc-s vegzettseggel vannak ilyen kilatasok, msc-n mas a helyzet. Illetve ha elhivatott vagy,akkor barmi lehetseges es latni fogjak rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!