Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehet elölről kezdeni az...

Lehet elölről kezdeni az érettségit?

Figyelt kérdés

9. befejezett szakközépiskolai osztályom van, de matematikából mentesítve voltam annak idején. Sajnos nem igazán érdekelt az iskola akkoriban, így aztán szakmát kezdtem el tanulni, ami aztán szintén nem érdekelt, így nem végeztem el, és jelenleg is 8. osztályom van csak.

Már 26 éves vagyok, arra gondoltam, hogy megcsinálom az érettségit, de csak távoktatásban van lehetőségem erre, mivel dolgozom.

Mivel matematikából már nem érvényes a felmentésem (diszkalkulia), így abból is érettségiznem kell, 26 évesen nem hinném hogy kapok már felmentést, de nem is szeretnék!

Illetve az iskolát, amit kinéztem (terezestigimi.hu) távoktatásos munkarendbe csak angolt lehet tanulni, németet nem, de én németes voltam általános iskolában, illetve a 9. befejezett osztályomban is németből van jegyem.

Ezért gondoltam azt, hogy a 9. osztályomat ne számítsák bele, hanem teljesen elölről kezdem akkor, mivel úgyis kell különbözeti vizsgát tenni németből és matekból. Illetve az érettségi tantárgyakból is sokat felejtettem már, szerintem gyakorlatilag mindent...

Mit tegyek szerintetek?

Köszönöm!

2020. jan. 5. 16:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy érvényes-e még a felmentésed. Az biztos, hogy nem?

Az iskolával kell megbeszélned, hogy te az angol miatt kilencediktől folytatnád a tanulmányaidat.

2020. jan. 5. 16:38
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem hinném hogy érvényes, azt sem tudom, hogy hol van a papír.

10 éve volt ez kb... Ha jól emlékszem, akkor is évente kellet megújítani.

2020. jan. 5. 17:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Tudtommal, ha kérvényezed beiratkozáskor, akkor lehet németet is tanulni, vagy csak németet.
2020. jan. 5. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!