Mit kezdhetek a teljesített tárgyakkal miután kiléptem az egyetemről?
Jelenleg két egyetemre járok, az egyikre levelezőn.
Sajnos túlvállaltam magamat.. szóval a levelezőt elengedtem.
Még nem iratkoztam ki onnét, de ez már biztos, hogy ki fogok iratkozni.
A helyzet az, hogy majd szeretnék mesterképzésre is menni.
Na most van olyan 8 tárgy, amiket be tudnék számíttatni a mesterképzésre való jelentkezéskor, de ezeket még a levelezős szakomon szereztem.
Ha kiiratkozom, kapok róla valami papírt, hogy xy tárgyakat teljesítettem? Illetve ezeket be tudom majd számítani mesternél? Nem évülnek el ezek a kreditek a kiiratkozást követően?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha a tárgyak megfelelőmértékben fedik egymást tartalmilag (nálunk 75%), akkor beszámítják majd. Nem évülnek el.
Javaslom, hogy már most minden olyan tárgyról kérj az adott tanszéktől lepecsételt kurzustematikát, amit be szeretnél majd számíttatni - nálunk csatolni kell a megfeleltetési kérelemhez.
Amúgy ha kiiratkozol, kapsz indexet, benne lesznek a teljesített tárgyak a kreditekkel és az eredményekkel együtt. De azt a kreditet fogod kapni, amit az a tárgy ér az új képzésben, amit elfogadtatsz.
Levelezőt nappaliba nem hiszem, hogy beszámítják (nálunk biztos nem), mivel levelezőn lerövidített tananyag van, kevesebb óraszámmal, stb.
TO-n érdeklődj róla.
#1 válaszoló:
És ha megvannak a kurzustematikák meg az index, az nem fog elévülni egy idő után? Még 1 év a mesterig.
#2 válaszoló: ilyenről nem is hallottam.
Szerintem ilyen már csak azért sem lehet, mert levelezős képzésre és nappalis képzésre is ugyanazt a diplomát kapod, nincs különbség.
Inkább az szokott lenni a baj, hogy ha nagyon régen teljesítetted a kurzust, nehéz beszerezni az akkori tematikát (hiába "kellene", hogy minden meglegyen visszamenőleg...)
Ezért tanácsoltam, hogy kérd ki most!
+1 egy dolog, ha még itt vagy, 81%-os.
"De azt a kreditet fogod kapni, amit az a tárgy ér az új képzésben, amit elfogadtatsz."
Itt mire gondoltál?
Mert ugye most mondjuk jelentkezem majd mesterre és 30 kredit a minimum, mert más az alapképzésem.
Ugye itt vannak témakörök, például hogy "módszertani ismeretek (matematika, informatika, statisztika) 10-12 kredit".
Van egy 6 kredites marketing tárgyam meg egy 4 kredites statim, akkor kitöltöttem vele a minimum értéket ebből a körből.
Nem arra gondolsz, amikor valaki egyetemet vált és ugyanarra a szakra megy, ott pedig a régi tárgyait akarja elfogadtatni? Ott tudnám ezt elképzelni.
Mondjuk gazdtörit elvégezte BGE-n 3 kreditre nemzetközi gazdálkodáson, aztán meg a képzés felénél átmegy a Corvinusra, ahol meg 5 kreditet ér ez a tárgy.
(Csak példának írtam, nem tudom, hogy ha van is ez a tárgy NG-n, akkor hány kredit)
Na ilyenkor lehet az, amit írtál, nem?
De ez nem új képzés.
Tehát mondjuk van egy nappalis mérnöki alapszakom és egy teljesen másik levelezős alap, amit abbahagyok.
Na most van kb. 21 kredit(8 tárgy), amit még azon a szakon végeztem, amit most lezárok, mert túl sok nekem.
Azokat a krediteket nem a nappalis szakomra akarom beszámíttatni, hanem mesterre!
Tehát mesternél a felvi.hu-n írják, hogy "üzleti ismeretek(mikro, makro, vállalatgazdaságtan): 30 kredit".
Na én ebbe a 30 kreditbe akarom ezeket beszámíttatni!
Ott miért kéne a másik intézmény ugyanazon tárgyának a számával egyeztetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!