Hogyan tudnék szintemelő érettségi tenni? 2011-2012-es ELTE-n induló szakokat hol tudom megnézni? Többi lent!
A fent leírt évben szeretnék menni az ELTE Gyógypedagógiai szakára.Magyar-biosz érettségit kérnek, nekem mindkettő 4es lett érettségin, de valószínűleg az kevés lesz.Így arra gondoltam októberben emeltszintüznék valamelyikből, vagy mindkettőből(attól függ), de egyáltalán nem tudom, hogy ez hogy működik.Például érdekelne,hogy hányszor próbálhatom meg, illetve, ha rosszabb lenne,mint az előző,akkor azt "átírják" az érettségi biziben?
Előre is köszönöm a segítséget!!
Nálunk is volt olyan az osztályban, aki leérettségizett németből középfokon és utána emelt szinten is. Aztán a bizonyítványának végébe került be egy papír, hogy milyen egyéb érettségijei vannak, milyen szinten és milyen eredménnyel.
Egyébként ha nem lesz akkor tanulói jogviszonyod, akkor kb. 20.000 forint az érettségi, én úgy hallottam... :/
Az érettségi bizonyítványodhoz nem nyúlnak soha többet. Nem húznak le belőle semmit, nem írnak át semmit. Egy külön papírt fogsz kapni (tanúsítvány) amin rajta lesz a friss érettségid eredménye. Innentől kezdve belátásodon múlik, hogy azt a tanúsítványt is beadod-e felvételinél/munkahelyre jelentkezésnél (nyilván ha jó, akkor beadod :) ).
Egy érettségi ára 12 ezertől 22ig terjed, attól függ, hogy milyen érettségi. Egy 1 (emelt szinten 2) részes matek nyilván olcsóbb, mint egy infó ahova kell sz.gép is stb.
ha megszűnik az iskola, akkor jelentkezhetsz központira is az Oktatási Hivatalnál
www.oh.gov.hu sztem itt utána tudsz nézni
ja, és beadhatsz akármennyi érettségi tanúsítványt, mivel úgyis a legjobb eredményt nézik
ja, és a szakokról vagy az ELTE főoldalán www.elte.hu
vagy a különböző kari oldalakon [link] találsz információkat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!