Szeretnék karriert váltani és az informatika valamelyik ágazatát megtanulni és elhelyezkedni benne hogy vágjak neki?
Én nemsokára végző informatikus hallgató vagyok, ha most kezdenék bele, jobban felkészülnék biztosan. Úgy talán kevesebb szenvedéssel és kínnal járna...
Csak úgy jelentkeznék, ha van nyelvvizsgám, és folyékonyan kommunikálok is angolul.
Programozás - legalább egy nyelven komolyabb szinten (C++, Java esetleg C#). OO és DB ismeretek alapszinten.
Matek emelt érettségi (infóm volt, az jól is jött nagyon alapozásnak).
Jobban utánajárok a tárgyaknak, háttérinfók, szakról, oktatókról már első félévben.
Másrészt az infóról tudni kell, az egyetem a tudásod 5-10 % adja legjobb esetben is. De lehet sokat mondtam..
Nagyon komolyan kell otthon, magadtól készülnöd az órák mellett.
A tanulás mellett kötelező tudnod magad autodidakta módon fejleszteni.
Különben sosem fogsz tudni elhelyezkedni a munkaerőpiacon.
Az egy deep fake információ, informatikus hiány van.
Szakképzett és hozzáérő informatikusból van nagy hiány. Attól, hogy lesz diplomád, nem garantált munkát is találsz könnyen.A fizetés megint más kérdés.
[ez nem egyetem, de felsőoktatási intézmény esetén is fennáll a hasonló helyzet:
Tanfolyamot nem ajánlanék, ha komoly munkát szeretnél kapni, és nincs nagyon meggyőző szakmai referenciát, diplomát fognak kérni kezdetben is. Főként felelősségteljes pozíciókba.
A jelenlegi követelmények alapján, hogy állami támogatott képzésen vehess részt, ne rúgjanak ki vagy tegyenek át fizetősre majd, 3-as átlag kell, és 36 kredit minden tavaszi félév végére. Ez sem éppen egyszerű.
Az orvosi, és jogi képzések mellett az informatika és más mérnök szakok a legnehezebbek.
Javaslom nézegess videókat, tutorialokat, egyáltalán tetszik-e a szakma valós része.
Egész életedben pl. ehhez hasonló videókat, könyveket képes lennél-e olvasni, nézni.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLuYHIg_0xQJuGfFx6AxtM..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!