Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék karriert váltani és...

Szeretnék karriert váltani és az informatika valamelyik ágazatát megtanulni és elhelyezkedni benne hogy vágjak neki?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok érettségim van meg egy szakács szakmám. Dolgoztam a szakmámban de teljesen más mindenhol mint a gyakorlati helyemen volt és úgy érzem nem akarok ebbe dolgozni mert nem éri meg. Jelenleg egy kisboltban dolgozom és nagyon szégyellem meg nem is szeretem és úgy érzem én többre vagyok hívatott ennél. Nem vagyok egy buta típus szerintem bármit meg tudok tanulni ha érdekel és rászánom magam. Nincs nyelvvizsgám meg nem annyira tudok angolul de azt is meg tudnám tanulni. Az érettségim 3-as 4-es lett és abban szeretnék tanácsot kérni hogy vágjak neki ennek az egésznek? Menjek egyetemre? Vagy elég egy tanfolyam? Ha egyetem akkor fel vesznek e oda és mik a feltételek? Ha tanfolyam akkor melyik? Van e ingyenes vagy csak fizetős? Debrecenben lakom és nagyon megköszönném a segítséget.

2020. jan. 3. 11:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
87%

Én nemsokára végző informatikus hallgató vagyok, ha most kezdenék bele, jobban felkészülnék biztosan. Úgy talán kevesebb szenvedéssel és kínnal járna...

Csak úgy jelentkeznék, ha van nyelvvizsgám, és folyékonyan kommunikálok is angolul.

Programozás - legalább egy nyelven komolyabb szinten (C++, Java esetleg C#). OO és DB ismeretek alapszinten.

Matek emelt érettségi (infóm volt, az jól is jött nagyon alapozásnak).

Jobban utánajárok a tárgyaknak, háttérinfók, szakról, oktatókról már első félévben.

Másrészt az infóról tudni kell, az egyetem a tudásod 5-10 % adja legjobb esetben is. De lehet sokat mondtam..

Nagyon komolyan kell otthon, magadtól készülnöd az órák mellett.

A tanulás mellett kötelező tudnod magad autodidakta módon fejleszteni.

Különben sosem fogsz tudni elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Az egy deep fake információ, informatikus hiány van.

Szakképzett és hozzáérő informatikusból van nagy hiány. Attól, hogy lesz diplomád, nem garantált munkát is találsz könnyen.A fizetés megint más kérdés.

[ez nem egyetem, de felsőoktatási intézmény esetén is fennáll a hasonló helyzet:

[link]

Tanfolyamot nem ajánlanék, ha komoly munkát szeretnél kapni, és nincs nagyon meggyőző szakmai referenciát, diplomát fognak kérni kezdetben is. Főként felelősségteljes pozíciókba.

A jelenlegi követelmények alapján, hogy állami támogatott képzésen vehess részt, ne rúgjanak ki vagy tegyenek át fizetősre majd, 3-as átlag kell, és 36 kredit minden tavaszi félév végére. Ez sem éppen egyszerű.

Az orvosi, és jogi képzések mellett az informatika és más mérnök szakok a legnehezebbek.

Javaslom nézegess videókat, tutorialokat, egyáltalán tetszik-e a szakma valós része.

Egész életedben pl. ehhez hasonló videókat, könyveket képes lennél-e olvasni, nézni.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLuYHIg_0xQJuGfFx6AxtM..

2020. jan. 4. 19:56
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen komolyan vennem ha már elkezdem megnézem a videókat mindenképp! :)
2020. jan. 4. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!