Mennyire gyakori az olyan ember, aki 30-40 éves korában jön rá hogy tanulni akar?
Érettségi -vagy akár általános - után nem érdekelte semmi, így elkezdett dolgozni ilyen-olyan munkákat. Elég sok ilyen embert ismerünk ugyebár.
Szerintetek lehet még ilyen idősen akár diplomát szerezni?
Ugye kimaradt 1-2 évtizednyi tanulás, hogy fog egy ilyen ember agya?
Most ne ilyen Szabó megmondóember Péter féle minden lehetséges, csak akarni kell válaszok legyenek :D
A növérem annak idején általánost végzett, szakmát tanult, és abban dolgozott.
Közben elkezdett németül tanulni, mert érdekelte, letette a különbözö nyelvvizsgákat meg fordítói szakvizsgát.
Idöközben különbözö betegségek miatt a szakmájában nem dolgozhatott, és fordításokból élt.
Aztán 52 évesen (NEM ELÍRÁS!) levelezön letette az érettségit, utána pedig beiratkozott egyetemre germanisztikára és megszerezte a diplomáját.
Ebben a hónapban töltöm a 47-et. Jelenleg harmadéves gépészmérnök hallgató vagyok, ez lesz az első diplomám.
2001-ben (28 évesen) érettségiztem, szintén levelezőn.
A korosztályomban annyira nem gyakori, talán hárman vagyunk az egész évfolyamon, 30-40 közt azért vannak többen is. Általában 28-35 közöttiek vannak nálunk a legtöbben.
Igen, nehéz visszazökkenni. De: 48 évesen diplomám lesz. A nyugdíjig még hátra lesz 17 évem. Nem mindegy, azt milyen munkával töltöm.
Nehezebben tanulok, mint a fiatalok, de könnyebben kiszűröm a lényeget.
És lehet, közhelynek tűnik, de tényleg minden megtanulható. Csak kell a motiváció.
Előfordul.
Nekem ugyan van diplomám, mégis másfél évtized kihagyás után jött rám újra a tanulhatnék.
Nehezebb, az biztos. Nem marad meg úgy az ember fejében az anyag.
Viszont mások a célok. Ilyenkor az ember már "valamiért" tanul, nem pusztán azért, mert kell (kötelező, vagy mertanyámékaztmondták).
Én speciel most ezt szeretném tényleg jól csinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!