Így is jár nyelvvizsga pont? Vagy hogy?
Van nekem egy 98%-os középszintű, és egy 66%-os emelt szintű angol érettségim.
A kérdés az, hogy lehet-e a 98%-kal számolni felvételinél, és megkapni a 28 pontot nyelvvizsgáért?
Vagy csak az egyik értékkel lehet (98% és nincs pluszpont, vagy 66% és van plusz pont?)
-Tehát van egy pontszám a 11. és 12. év végi jegyekből, legyen X.
-Érettségi pontok közép angollal legyen Y.
-Az emelt az B2-vel egyenértékű = 28
Össz: X+Y+28?
Ez a variáció létezik? Vagy ha szeretném a nyelvvizsga pontokat akor mindenképpen a 66%-kal kell számolni az X-et?
Köszönöm!
Ha jól értem akkor nincs külön nyelvvizsgád? Ebben az esetben 98%+0 pont vagy 66%+50 pont. De ha a szakon nem előírás akkor a 98%-osat fogják számítani akkor, ha másból van emelted. Ha nincs másból emelted, akkor a 66%-osat, de nem kapod meg az 50 pontot, mert nem előírás.
A 28 pont külön nyelvvizsgára vonatkozik, nem az "emeltes" nyelvvizsgáért.
Osztályfőnök csak annyit tudott mondani, hogy a +50 nem jár mert nem követelmény -műszaki szak-, viszont a 28 fog mert a bizonyítvány hátoldalába lesz pecsételve hogy egyenértékű egy B2-vel.
Hát akkor ez nem nyert.
Maximum február-március környékén csinálok akkor eurós nyelvvizsgát! :D
Utána próbálgattam a felvis kalkulátort és ott sem adta hozzá a pontot, de találtam egy felvis diasort ahol azt írja hogy jár. De amúgy meg nem találtam sehol így gondoltam csak igaza van.
De belegondolva igazad van, hát az ofőnek volt előttünk is egy osztálya, biztos van tapasztalata már benne mi-hogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!