Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Villamosmérnöki vagy gépészmér...

Villamosmérnöki vagy gépészmérnöki karra érdemes menni?

Figyelt kérdés
Elhelyezkedési lehetősség,nehézség,tudás hasznosíthatósága a hétköznapi életben szempontok szerint gondolkodva,melyik szakot válasszam?
2010. júl. 20. 10:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
villanyosra..PLC/automatizálás
2010. júl. 20. 10:14
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Villanykaron meghalsz, ha azon gondolkodsz, hogy "hova érdemes". Matematikus/fizikus képzés után a legnehezebb, menj gépészmérnökire, azt talán még el is lehet végezni.

Üdv.: egy villanyos

2010. júl. 20. 10:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én gépészmérnökire jelentkeztem.

A villamosmérnöki szerintem nehezebb, ugyanakkor talán egy hajszálnyival keresettebb.

Viszont a gépészmérnök is az 5 legjobban keresett szakma között van (azt hiszem 2. a villamosmérnök után), szóval simán el lehet vele helyezkedni.

Szakosodást még én sem tudom, csak először legyen meg az alap gépészmérnöki oklevelem....

2010. júl. 20. 10:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A gépészmérnök keresetebb egy fokkal, mint a villamos, gépész áll az első helyen, villamos a 2. helyen, de gépészt könnyebb elvégezni, villamosmérnökit nem ajánlom.
2010. júl. 20. 10:42
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
De villamossal jobban jársz, mert gépészmérnökből lassan túlképzés lesz és mire kikerülsz a suliból már nem lesz olyan egyszerű a munkavállalás. 2-3 éve folyamatosan nyomják a diákok agyát, h menjenek gépészmérnöknek és nem hiába alacsony a ponthatár. Olyan lesz, mint a jogász, meg a marketing szakok. De ahogy érzed. Ha van hozzá agyad, akkor válaszd a villamost.
2010. júl. 20. 11:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Másodikkal értek egyet, ezek nem ilyen érdemes/nem érdemes stílusban végezhetőek.
2010. júl. 20. 12:54
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

Nem hinném, hogy túlképzés lesz gépészmérnökből.

Az tény, hogy alacsony a ponthatár és sokat felvesznek, de az első félév után repül kb. a fele... És ez csak az első félév.

Az tény, hogy vannak olyan helyek, ahol egyszerűbb elvégezni, de az annyira nem is lesz megbecsült oklevél.

2010. júl. 20. 13:33
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az az igazság hogy az alap szakmám autóvillamosság,és van egy gépész technikusim is!

Nem tudom hogy az ott tanultakat melyik szakon tudnám hasznosítani!?

Ja és egy CNC-s sulim is van amihez CAD/CAM programozóin gondolkodom még!

Szóval mindkét szak szimpatikus és szeretném csinálni,de ha a gépész könyebb akkor lehet az lessz!

A végzettségem szerint ti mit ajánlotok?

PLC/automatizálás mit takar?Ha jól sejtem köze van a cnc-hez?

2010. júl. 20. 15:59
 9/11 anonim ***** válasza:
49%
A PLC pneumatika lényegében. Robotok mozgását határozzák meg mondjuk levegőkkel, hengerekkel, dugattyúkkal és mindezt egy program segítségével. Beletartoznak még kapcsolások és egyéb ilyen gonosz dolgok!
2010. júl. 20. 18:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, amit leírtál a kommentedben azok alapján egyértelműen a gépészmérnöki áll hozzád közelebb.

Badarság lenne csakazért villamosmérnökire menni, mert autóvillamossági szerelő vagy, azért a kettő nagyon nem ugyan az.

2010. júl. 20. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!