Villamosmérnöki vagy gépészmérnöki karra érdemes menni?
Villanykaron meghalsz, ha azon gondolkodsz, hogy "hova érdemes". Matematikus/fizikus képzés után a legnehezebb, menj gépészmérnökire, azt talán még el is lehet végezni.
Üdv.: egy villanyos
Én gépészmérnökire jelentkeztem.
A villamosmérnöki szerintem nehezebb, ugyanakkor talán egy hajszálnyival keresettebb.
Viszont a gépészmérnök is az 5 legjobban keresett szakma között van (azt hiszem 2. a villamosmérnök után), szóval simán el lehet vele helyezkedni.
Szakosodást még én sem tudom, csak először legyen meg az alap gépészmérnöki oklevelem....
Nem hinném, hogy túlképzés lesz gépészmérnökből.
Az tény, hogy alacsony a ponthatár és sokat felvesznek, de az első félév után repül kb. a fele... És ez csak az első félév.
Az tény, hogy vannak olyan helyek, ahol egyszerűbb elvégezni, de az annyira nem is lesz megbecsült oklevél.
Köszönöm a válaszokat!
Az az igazság hogy az alap szakmám autóvillamosság,és van egy gépész technikusim is!
Nem tudom hogy az ott tanultakat melyik szakon tudnám hasznosítani!?
Ja és egy CNC-s sulim is van amihez CAD/CAM programozóin gondolkodom még!
Szóval mindkét szak szimpatikus és szeretném csinálni,de ha a gépész könyebb akkor lehet az lessz!
A végzettségem szerint ti mit ajánlotok?
PLC/automatizálás mit takar?Ha jól sejtem köze van a cnc-hez?
Kérdező, amit leírtál a kommentedben azok alapján egyértelműen a gépészmérnöki áll hozzád közelebb.
Badarság lenne csakazért villamosmérnökire menni, mert autóvillamossági szerelő vagy, azért a kettő nagyon nem ugyan az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!