Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért nem lehetne az orvosi,...

Miért nem lehetne az orvosi, pilóta, valamint a bohóc képzést általánossá tenni?

Figyelt kérdés

A három leggyakoribb álomszakma, amelyet egy gyerek valóra akar váltani az életében, ám mindegyik közülük iszonyat drága és csak az elit számára elérhető. Rengeteg millió forint és egy érettségi megléte a feltétel hozzájuk.

Szerintem jó lenne azt csinálni, hogy ingyenes orvosi, pilóta, bohóc képzéseket indítanak országszerte, a legjobbak pénzt is kapnak mellé, így főleg a munkanélküli cigányokból lehetne hasznos szakembereket faragni.

2019. dec. 13. 13:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Remélem, nem gondolod komolyan ezt a zagyvaságot.
2019. dec. 13. 13:19
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

Bocs, de engem ne műtsön olyan orvos, akinek nincs meg az érettségije, és fogalma sincs az anatómiáról!

Bohóc lehetsz akár egyetem nélkül is, ha van érzéked hozzá.

2019. dec. 13. 13:57
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

A SOTE-n egy félév több, mint 1 millió per fő (és minimum 12 félévet kell odajárni). Ha minden ember szabadon tanulhatna az orvosin felvételi és kötöttségek akkor csődbe mennem az állam.

Az általad vizionált rendszer fenntarthatatlan.

Bár ha jól meggondolom akkor most éppen a Te rendszered van érvényben. Ingyenesen lehetsz orvos, pilóta stb... csak vegyenek fel államilag finanszírozott képzésre. Ráadásul a legjobbak még tanulmányi ösztöndíjat is kaphatnak.

Hülyeség azon állításod, hogy az egyetem csak az elit számára elérhető.

2019. dec. 13. 16:25
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem maga az egyetem, hanem csak ez a három szak.

Sőt: az egyetemi oktatás diplomaosztó gépezetté vált. Úgy kapják az emberek a diplomát, mint a gyerekek a cukorkát. A semmiért!

2019. dec. 13. 16:40
 5/15 anonim ***** válasza:
59%

Leírom érthetően: A SOTE-n az ÁOK képzés tehát maga a szak több, mint egy millió félévente. A pilóta képzés (mondjuk egy vadászpilótáé) több millió.

Irreálisak az elképzeléseid. Ha már itt tartunk akkor az állam miért nem finanszírozza, hogy minden érdeklődő űrhajós legyen?

2019. dec. 13. 18:04
 6/15 anonim ***** válasza:
82%

#4: a semmiért???

Ezt meg honnan veszed?

2019. dec. 13. 22:07
 7/15 A kérdező kommentje:
Büfészakok...
2019. dec. 14. 04:17
 8/15 anonim ***** válasza:
64%

#7: Nehogy már minden büfészak legyen, ami nem orvosi, még nem pilótaképzés!

Gépészmérnöknek tanulok. Rohadtul nem büfészak. De ugyanígy a többi mérnöki szak sem.

De szerintem egy gyógyszerészeti, vagy védőnői területet sem lehet annak nevezni.

Egy ilyen kijelentést illene alátámasztani!

2019. dec. 14. 06:17
 9/15 anonim ***** válasza:
91%
Megnyugtatlak te már bohóc vagy...
2019. dec. 14. 08:16
 10/15 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én???
2019. dec. 14. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!