Történelem szakra tényleg csak az életképtelen, másra nem való hülyék jelentkeznek?
A diplomájuk nem ér fele annyit sem, mint a mérnököké. Még a közgazdászok -akikkel köztudottan Dunát lehetne rekeszteni- is értékesebb munkát végeznek.
Mit csinál egy töri szakot végzett ember? Minimálbérért mehet egy múzeumba. A könyvtár az a jobbik eset, azzal nincs probléma. A döntő többségük viszont el sem tud helyezkedni. A diploma külföldön nem ér semmit, nem úgy, mint egy mérnöké, közgazdászé.
Szokásos bölcsészt fikázó kérdés.
Lejárt lemez már!
Én történelemszakon végeztem. És nem nézem le a mérnököket... Egyikünk diplomája sem ér semmit, ha rosszak vagyunk a saját szakterületünkön. És: mindkettőnké sokat ér, ha hivatásként űzzük.
"Minimálbérért mehet egy múzeumba. A könyvtár az a jobbik eset, azzal nincs probléma."
Részemről, a múzeum sokkal jobb, sokkal izgalmasabb és sokrétűbb a munka: tárlatrendezés, az új anyagok feldolgozása és természetesen kutatás, ami az egészben a legjobb. A könyvtár kevésbé ilyen változatos, meg oda inkább könyvtár-szakkal mennek.
Ezenkívül vannak ugye alapítványok, kutatócsoportok, egyéb gyűjtemények, ahol a történészek dolgoznak. Illetve a levéltárak.
"A diploma külföldön nem ér semmit, nem úgy, mint egy mérnöké, közgazdászé."
Én mondjuk a 20. század magyar történelem területtel nem is vágyom külföldre huzamosabb ideig... A pénz meg egy dolog: nekem ez nem csak munka, hanem öröm is. Ha csak a pénz érdekelt volna, akkor mehettem volna másnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!