Szakács vagy asztalos a jobb szakma?
Asztalos a beosztás végett jobb, a szakács meg a pénz végett.
Viszont a szakácsnak semmi éelete nincsen, annyit dolgozik.
Asztalosként nem dolgoztam, de konyhán igen.
Napi 10-12 óra az alap.
Nincs olyan, hogy ünnepnap. Sőt, akkor kell csak igazán dolgozni!
Mivel vendéglátás, nagyjából 3 ember helyett dolgozol.
Biztos vannak helyek, ahol megfizetik, nálunk nem (gyorsétteremben dolgoztam).
Lesznek napok, hogy inni sem tudsz kimenni, kajaszünetről meg ne is álmodj.
Àllandóan behívogatnak.
Maszekolni sem tudsz.
Hirtelen ennyi.
Ha mindkettőben hasonlóképp eltudod magad képzelni, és nem kimondottan a főzés az álmod, akkor asztalos. Ezt úgy mondom, hogy kiskoromban nagy álmom volt, hogy szakács lehessek, de előbb lennék asztalos. Végül egyetemre mentem, de az nem számít.
Asztalosként sokkal több lehetőséged lehet, magánvállalkozóként a fizetés a csillagos ég. Ha eltudod magad asztalosként képzelni és tetszik is, akkor az legyél. Majdnem mindenben jobb a munkakörülnény.
Nagyon szeretek sütni - főzni, de, egyszer szeretnék családot, és szeretném, hogy legyen némi szabadiőm is!
A legtöbb szakács egyedülálló, vagy az egyik - szintén szakács - kollegájával jön össze.
A munkakörülmények - és a szabadidő szempontjából az asztalos jobb
A szakács az egyik legszebb szakma!Szakácsok nélkül nem létezne a világ!
Átlagos kézügyességem van. Gőzöm sincs, mennyire menne az asztalos munka.
Jelenleg targoncás - raktárosként dolgozom, de szeretnék kitanulni egy értékesebb szakmát
Én szakácsa vagyok, és asztalos :). Szeritem mind a kettő nagyon szép szakma. Mindenképen javaslom, ha van lehetőséged előbb ismerd meg, hogy valójában melyik milyen, (menj be egy éttermi konyhába, és egy műhelybe).
Ha nem gondolkozol azon hogy vállalkozó légy, akkor a munka idő szempontjából a szakács macerább, ezt többen írták, hogy miért. Viszont fizikálisan az asztalos talán keményebb, ott nem 30 literes lábas a legnagyobb súly amit megemelsz, és nem csak egyszer-egyszer, hanem ha olyan, egész nap.
Illetve szakácsként elvágod magad, leforrázod, megszúros stb. Viszont legalább nem sok esélyed van a végtag csonkolásra. (hátnak, lábnak mind a kettő betesz).
Vállalkozóként kicsit más a helyzet. Asztalosként valószínű több pénz kell az induláshoz, ha csak nem egy 100 fős éttermet szeretnél egyből nyitni.
A munkával töltött idő ott nem sokkal több, ha szakács vagy (nagyon több nem fér egy napba egyébként sem). Asztalosként, ha csak nincs mindjárt 4-5 embered, az addigi munkához képest jóval többet fogsz dolgozni, valószínű.
Illetve itt van egy nagy külömbség, mint szakács nem függsz annyira más szakmáktol, és amit szeretnél alkotni többé kevésbé olyan lesz, az alap anyagoktól függően.
Mint asztalos ki leszel téve annak, hogy a kőműves, burkoló, stb milyen munkát hagyott maga után, ami sokszor nagyon meg nehezíti az ember életét.
Persze Neked kell választanod, a kreativitásod mind a két területen ki tudod élni, kézügyesség, egy picivel több kell az asztalossághoz , de a mai gépekkel, ez már elenyésző, szerintem.
Én szakács vagyok és elég nagy cégnél melózom.
Fix 220.000Ft netto, túlóra fizetve 1050Ft/óra.
Munka idő: szezonban 10-12óra (8órás bejelentett), szezonon kívül kb 08:00-13:00 kb ;)
Szerintem megéri. De sok sok dolog múlik a helytől.. ez egy kivételes hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!