Vidéki egyetemről BME mesterképzés?
Érdekelne a BME-VIK egészségügyi mérnök képzése. Jelenleg egy vidéki egyetem mérnökinformatikus alapszakára járok. Annak idején személyes okokból és nem feltétlen a tudásomból, képességeimből adódó hiányosság miatt nem a BME-t választottam. (Ez utóbbit azért említem meg, mert erős a sztereotípia, hogy olyan emberek kötnek ki vidéken, akiket egyetemre is alig vettek fel - sok az ilyen ember, szóval nem alaptalan a sztereotípia.)
Mik a tapasztalatok, mennyire nehéz felvenni a fonalat, ha nem BME-VIK-en végeztem BSc-n? Mennyire várhatóak nehézségek stb.? Attól félek, hogy amiatt, hogy vidéki egyetemen végeztem, nem fogom tudni elvégezni a szakot, mert például más színvonalú alapozó tárgyaim voltak alapképzésen. Illetve ehhez kapcsolódóan, ha magamtól, önszorgalomból pótolom a hiányzó tananyagot, az mennyire reális elképzelés?
Köszönöm a segítséget. Jöhetnek tapasztalatok más BME-VIK mesterképzéssel kapcsolatban is a fenti szempontok alapján.
Orvosisoknak csak matek és fizika van. Amúgy nehogy azt hidd, hogy egy vegyész- és egy villamosmérnök sok közös dolgot tanul itt a BME-n. Ha mindkettő eümérnökként akarna dolgozni elég különböző dolgokat csinálnának alapesetben. Pl nem hiszem, hogy vegyészként szenzorokat tervez, fejleszt, illeszt, programoz. Max mindketten tanultak PID szabályozókról, csak míg az egyiken 1 tárgy, a másikon szinte az elejétől rendszerelmélettel tömik a fejüket, és terveznek is nem egy szabályzót, amit le is programoznak. A másik meg tanul egy csomó kémiát, biokémiát. Összehasonlíthatatlan.
Ennek a szaknak nem az a célja, hogy egységes skatulyamérnököket gyártson.
Szóval ne félj nem lesz hátrányod, csak mert nem a BME-re jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!