Mi lesz az okj képzésekkel?
Én valami olyat hallottam, hogy jövőre még lehet ilyeneket indítani hétvégi képzésben, és 2020 december után már nem indulhatnak egyáltalán okj-k.
De ez nem tutkó, lehet, hogy már jövőre sem lesznek okj-k, tehát már januártól, újévtől. Mert én a föntit azt asszem nem hivatalos forrásból szedem, hanem valahol talán itt írta valaki egy másik kérdés alatt. Most már asszem, hogy felnőttek nem fognak tudni pár hónap alatt szakmát tanulni, és azt nem tudom, hogy mi az a technikum, merthogy ilyen 1-2-3 éves képzések lesznek az okj-k helyett állítólag, és ilyen technikumi formában, most azt konkrétan nem tudom, hogy mi, hogy az is középiskola lenne, hogy ilyen szakközép/szakgimnázium (?) Tehát azt nem tudom, hogy a technikum az 9-12. esetleg 13-14 (tizennégy ha nulladik évfolyam is volt előtte (pl angol előkészítő osztály), és mondjuk ötödéven már csak a szakmai tárgyak vannak). évfolyamosoknak van-e , de én asszem szal, hogy igen, de lehet, hogy nem, mindenesetre gyakorlatilag asszem, megszűnik az okj, tehát nem nagyon fogja tudni magát átképezni már az ember, meg ha pl fizetős az iskola, ahova jár, szal mondjuk pl egy adott képzés régebben 1 éves volt, aztán abból csinálnak 3 éveset, akkor hosszabb lesz ugye a képzési idő , meg így ugye a tandíj is, hogyha lesz, az is több lesz majd. Meg pl úgy akarják, hogy ilyen átfogó szakmákat adni. Szal, hogy ne csak pl valaki kiképezze magát pl egy részszakterületre, pl számítógépek kapcsán, hanem; na várjál, mondom inkább azt a példát, ami a tv-ben hangzott el. Na, szóval, hogy pl ha valaki fodrász, vagy műkörömépítő akar lenni, akkor először megtanítják nekik az emberi szervezet működését; és akkor majd utána térnek rá arra, amit valóban tanulni akart az ember. Szal , hogy nem csak a saját területéhez értene valaki, amire jelentkezett, hanem ilyen "ezermester" lenne belőle. Aki úgy mindent egyben átlát, ami az adott témakörrel összefügg, tehát mindent, ami oda kapcsolható, a létező összes dolog, amit valamilyen módon oda lehetne kapcsolni. Szal , arra gondolok, hogy nekem az jött le, hogy olyanra tervezik, hogy bármit, ami még akár csak a legkisebb módon is kapcsolódhat az adott témakörhöz, mégha egy nagyon vékony szálon is, tehát alig kapcsolódik az adott dologhoz (ami képzésre az adott ember beiratkozott), azt beleverik a fejekbe. Énnekem szal ez jött le. Tehát, hogy nagyon ilyen bő, ilyen átfogó, ilyen "tudjál mindent, mégha nem is ezzel szeretnél foglalkozni, akkoris tudjál mindent, hiába ez már nem képezi egyáltalán akár adott esetben szerves részét annak, amivel te foglalkozni akartál." Szal nekem ez jött le, remélem, jól írtam a dolgokat. Aztán lehet, hogy nem írtam mindent pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!