Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti akik úgy érzitek jó emberis...

Ti akik úgy érzitek jó emberismerők, diplomatikusak és együttérzőek vagytok hova mentetek tovább? (Továbbtanulás)

Figyelt kérdés

Sziasztok, utolsó évemet töltöm a gimnáziumban és még nem sikerült elhatároznom magam merre tovább. A kérdésben felsorolt tulajdonságok rám is ugyanúgy igazak.

•Területek amikre nem szeretnék menni: Egészségügy( itt gondolok arra, hogy nem szeretnék doktor vagy ápoló lenni, de ha tudtok érdekes munkákat ezzel kapcsolatban akkor azokat szívesen fogadom :) anno ajánlották, hogy menjek pszichológusnak, de ez annyira nem vonz sajnos) gazdasági, agrár

•Ami leginkább szóbajöhet: Humán (emberi erőforrások), nyelvvel kapcsolatos (keleti nyelvek érdekelnének)

*Úgy érzem a tulajdonságaimat az egészségügyben tudnám legjobban hasznosítani, de egy olyan szak ahol követelmény az emelt biológia ill. kémia már biztosan kilőve a fakultációim miatt..(Töri, angol)

Egyéb tulajdonságaim:

- nehezen adok elő

- nem szeretek szerepelni

- nem mindig tudok csapatban dolgozni (emberfüggő)

+ szívesen kiállok másokért

+ szeretek segíteni

Teljesen mindegy, hogy mentél e egyetemre vagy nem, nagyon kíváncsi vagyok mindenki történetére, tapasztalataira akik hasonló személyiségjegyekkel és beállítottsággal rendelkeznek. Nyilván az se baj ha valamelyik eltér, nincs rossz válasz. :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. nov. 22. 17:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

Én villamosmérnökire.

Amúgy meg valami olyan szakra, ahol lányok is vannak, mert ezt utáltam benne...

2019. nov. 26. 16:34
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ilyen tulajdonságaim vannak és az utolsóelőtti hozzászólást támogatom.

Viszont szerintem érdemes gazdasági szakon végezni és onnan menni fordító mesterre, hisz a gazdaságin 2 nyelvet tanulsz eleve + hasznos az a szak.

Nekem is ez volt tervben, de közben rájöttem, hogy orvos akarok lenni. Pedig én sem voltam gimiben valami nagy kémiás/bioszos. Aztán mégis csak erős volt bennem ez a vágy, nekiültem és megszerettem és most már inkább vagyok reálos mint humános, pedig addig 12 évig vegig abban a tudatban voltam, hogy én humán beállítottságú vagyok. No persze az egészségtudományokban az a szép, hogy nem tiszta tudomány, van benne humánum is (nem is kicsi, hisz emberekkel kell foglalkozni).

Egyébként ha még nem sikerült döntened és az EÜ-t csak azért lőtted ki, mert nem fekszik az emelt kémia+biosz, akkor mondom, hogy az alapképzéses szakokra gyakorlatilag bármilyen érettségivel be lehet kerülni, nem kötelező se a biosz, se a kémia.

Így ennek fényében javasolnám erről a területről esetleg a gyógytornász, védőnő és szülésznő szakokat.

2019. dec. 17. 17:40
 13/15 A kérdező kommentje:

12# Köszönöm szépen! :)

A gyógypedagógia valamilyen szinten érdekel, de még sajnos tényleg nem tudtam dönteni.

2019. dec. 17. 21:57
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Gyógypednél annyi hátrány lenne sztem, hogy neki nagyon kreatívnak kell lennie, le kell tudnia kötni a sérült (ezért sokszor nehezebben kezelhető) gyerekek figyelmét. Ez fog menni neked, ha nem szeretsz mások előtt beszélni, szerepelni? Ha határozatlan vagy, az nem jó, a fejedre fognak nőni a gyerekek.
2019. dec. 17. 22:19
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy menne sajnos.
2019. dec. 18. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!